27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 06.03.2022 11:07 | Son Güncelleme: 07.03.2022 00:28

Ukraynalılar İrpin'den tahliye ediliyor

Ukraynalılar, Rus ordusunun başkent Kiev'e ilerleyişinin engellenmesi için İrpin'de havaya uçurulan köprü üzerinden tahliye ediliyor. Oksijen muhabiri Nimet Kıraç, tahliye olan Ukraynalıları fotoğrafladı
Ukraynalılar İrpin'den tahliye ediliyor - Resim: 1

Kiev şehir merkezinin 25 kilometre kadar kuzeybatısına, boş belediye otobüslerinin peşine takılıp gidiyoruz. Günlerdir Rus füzelerinin hedefi olan ve Kiev’i Rus askerlerinden korumak için stratejik bir nokta olarak görülen İrpin kentinde, devasa bir tahliye operasyonu sürüyor. Ukrayna Eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve eşi Maryna, alanda, tahliye operasyonlarına destek veriyorlar.

Ukraynalılar İrpin'den tahliye ediliyor - Resim: 2

Maryna Poroşenko, Rusların sivilleri hedef almadıkları iddiasını gören gözlerin yalanladığını ifade ediyor. “Etrafınıza bakmanız yeterli. Kadınlar, çocuklar ve yaşlıları acilen tahliye etmemiz gerekiyor,” diyen Poroşenko, kalabalığın düzenli şekilde otobüslere yerleştirildiklerine emin olmak için yakın plan, birebir çalışıyor, İrpinlileri eğilip dinliyor.

Ukraynalılar İrpin'den tahliye ediliyor - Resim: 3

Bir yanda Petro Poroşenko, yanındaki Albert adlı savaşçının Ruslara karşı cesurca mücadele ettiğini söylüyor. Albert, omzunda Rus SU-24’lerini def etmek için manpad taşıyor, eski devlet başkanı onun cesaretini överken, dimdik duruyor. 

Ukraynalılar İrpin'den tahliye ediliyor - Resim: 4

Poroşenkolar İrpin halkının güvenli tahliyesi için çalışırken, ortalık yangın yeri. Üzerimizden geçen füzeler, yakınlardaki yerleşim birimlerini vuruyor. Islık sesi, bu kentte, bu koşullar altında, büyük bir korkunun sebebi haline geliyor.