09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 14.08.2024 22:59 | Son Güncelleme: 14.08.2024 23:02

Yunanistan'da çıkan yangında yaklaşık 100 bin dönüm alan yandı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki bölgesinde çıkan yangında 100 bin dönüm alanda fazla ormanlık alanı tahrip ederek çevreye ve yaban hayatına büyük zarar verdi. Atina'nın kuzeyinde yer alan Maraton Gölü çevresindeki tahribat dronla görüntülendi
Kaynak: AA
Yunanistan'da çıkan yangında yaklaşık 100 bin dönüm alan yandı - Resim: 1

Yunanistan'da, 11 Ağustos'ta başkent Atina yakınlarındaki Varnava bölgesinde başlayan ve en az bir kişinin ölümüne yol açan yangının, ülkede yılın en büyük yangını olarak değerlendirildiği açıklandı.

Yunanistan'da çıkan yangında yaklaşık 100 bin dönüm alan yandı - Resim: 2

Yunanistan İtfaiyeciler Federasyonu Başkanı Nikos Lavranos, yaptığı yazılı açıklamada  "Bu yangın, beklenmeyen bir gelişme oldu. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle hızla büyüdü" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da çıkan yangında yaklaşık 100 bin dönüm alan yandı - Resim: 3

Tahliye emirlerine uymayı reddeden bazı kişilerin daha sonra evlerinde mahsur kaldığının altını çizen Lavranos, bu kişilerin kurtarılmasının itfaiyecilerin hayatını tehlikeye attığını belirtti.

Yunanistan'da çıkan yangında yaklaşık 100 bin dönüm alan yandı - Resim: 4

Yunan basınında çıkan haberlerde, bugüne kadar 100 bin dönümden fazla alanın yandığını duyururken şu ana kadar üç hastane, iki manastır ve çok sayıda yerleşim biriminin tahliye edildiğini bildirdi.