29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 26.03.2022 22:48 | Son Güncelleme: 26.03.2022 22:57

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, dünyanın dört bir yanındaki halkların barışı ve özgürlüğü desteklemek için sokaklara inmesi çağrısı üzerine, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi Ukrayna'ya destek gösterisi düzenledi
Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 1

Zelenskiy'nin Ukrayna'ya destek çağrısının ardından Londra Belediyesi'nin organize ettiği gösteriye katılan savaş karşıtları, ellerinde Ukrayna bayraklarıyla Trafalgar Meydanı'na yürüyerek, Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce son bulmasını talep etti.

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 2

İngiltere'deki çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesinin yanı sıra Londra Belediye Başkanı Sadık Han da Ukrayna halkıyla dayanışma sergilemek için gösteriye katıldı.

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 3

Göstericiler arasında yer alan ve eşi Türk olan Ukraynalı Katherina, 2 hafta önce annesi ve kardeşiyle Ukrayna'dan ayrıldığını, Moldova, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geçtiğini anlattı. Katherina, daha sonra Türkiye'den Londra'ya geldiğini belirterek, "Her şey için Türkiye'ye çok teşekkür ederiz" dedi.

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 4


Savaşın ne zaman biteceğini ve ne olacağını bilmediğini dile getiren Katherina, Ukrayna'nın bu savaşı kazanacağından emin olduğunu ifade etti.