18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2024 16:50 | Son Güncelleme: 08.07.2024 17:23

1 milyar dolarlık yatırım için imzalar atıldı: Çinli otomotiv devi BYD Türkiye'ye geliyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı
1 milyar dolarlık yatırım için imzalar atıldı: Çinli otomotiv devi BYD Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD Başkanı Wang Chuanfu ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Kabulün ardından Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırım yapmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı törende, anlaşmayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu imzaladı. İmza töreninin ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

5 bin kişiye istihdam

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıtarafından yapılan açıklamada, Çinli BYD firmasının yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kurmasının öngörüldüğü belirtilerek "2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye doğrudan istihdam planlanıyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA-DHA