29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.04.2023 15:48 | Son Güncelleme: 10.04.2023 15:58

49 lider marka sergilendi: 2023'ün en dikkat çekici saat modelleri

Dünyanın en büyük saat fuarı olan Watches and Wonders 2023, İsviçre’de düzenlendi. Lider markaların yer aldığı etkinlikte saatlerin yeni modelleri tanıtıldı. Bloomberg fuardan önce çıkan ilginç modelleri yazdı
49 lider marka sergilendi: 2023'ün en dikkat çekici saat modelleri

Bu yıl Cenevre'de düzenlenen Watches and Wonders fuarında toplam 49 lider marka sergilendi. Katılan şirketler göz önüne alındığında bu çok fazla saat demek. İşte markalardan dikkat çeken en ilginç modeller.

Marka- Model: Vacheron Constantin / Overseas Moon Phase Retrograde Date

Elektrik mavisi kadranın üst kısmındaki tarih sayacının kavisi 41 mm çelik Overseas'i finans sektöründeki insanlar için oldukça geleneksel spor saatinden daha dikkat çekici bir şeye dönüştürüyor.

Fiyatı: 52 bin dolar

Marka- Model: Jaeger-LeCoultre / Reverso Tribute Kronograf

Jaeger-LeCoultre bu yıl, saat kadranının ters çevrilerek ikinci bir kadranın ortaya çıkarılabildiği bir marka imzası olan Reverso serisindeki modellere ağırlık verdi. Dramatik bir açık yüz kronograf kadranı, sadece standart bir saatin arka yüzünde gizleniyor.

Fiyat: 37 bin 400 dolar

MarkModel: Patek Philippe / Calatrava 24-Hour Travel Time

Kıtasal zaman anlayışını benimsemenin zarif bir yolu olan bu tasarım, ışıldayan malzemeyle elle doldurulmuş 44 rakam ve göstergeye sahip. Özellikle bölümlere ayrılan kadran gerçek bir baş döndürücü.

Fiyat: 48 bin 500 dolar

Marka-Model: Piaget / Sautoir

Bu kolye saat tarzı modern görünse de 100 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. Zincirdeki her bir halka tek bir altın telden elle işlenerek yapılıyor ve yapımı yaklaşık 130 saat sürüyor. Ayrıca kadran ters çevrilmiş bir şekildedir, böylece sadece takan okuyabilir.

Fiyat: 193 bin dolar

Marka-Model: IWC / Ingenieur Automatic 40

 

Efsanevi Gerald Genta, Patek'in Nautilus'unu tasarladığı yıl olan 1976'da IWC'nin uzun süredir üretilmeyen Ingenieur'ünü tasarladı. Bu yeni ve eski model, sektördeki üç güncel modaya uyuyor. Bunlar entegre bilezikli çelik spor saatler, tarihi yeniden üretimler ve canlı kadranlar.

Fiyat: 13 bin 100 dolar

Tudor / Black Bay 54

Yıllarca ağır çelik saatlerin ön plana çıkmasının ardından daha küçük saatler moda olmaya başladı. Bu model en zarif uygulamalardan biri Tudor'un unisex Black Bay 54 modeli. Kubbeli safir kristal, altın rengi süslemeler ve 37 mm'lik boyut ona olgun, vintage havalı bir his veriyor.

Fiyatı: 3 bin 850 dolar

Marka- Model: Grand Seiko / Tentagraph

Japon Grand Seiko doğru zaman yönetimi konusunda o kadar titiz ki, marka şimdiye kadar hiç mekanik kronograf yapmadı. Yüksek yoğunluklu titanyum Tentagraph yüksek atım hassasiyetini ve üç günlük rezerv gücünü bir araya getiriyor.

Fiyat: 13 bin 700 dolar

Marka-Model: Rolex / Platinum Daytona

 

Modelin 60. yıldönümü şerefine Rolex, Daytona kronograf serisini yeniden tasarladı. 2023'teki en üst düzey versiyon, çikolata rekli çerçeveli, safir kasalı ve buz mavisi kadranlı ağır bir platin baskı. Bu saatle sadece bileğinizi kaldırmak bile bir egzersiz sayılabilir.

Fiyat: 77 bin 800 dolar

Marka-Model: Chanel / J12 Cybernetic 

Bu iki tonlu saat, fotoğraflarda olduğu kadar gerçekte de havalı görünüyor. Beyaz seramik pikselli bir desene dönüşen siyah seramik ve çelik kasa, otomatik kurmalı mekanik bir mekanizmaya ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle NFT'lere yaptığınız yatırımlardan daha uzun ömürlü olabilir.

Fiyat: 13 bin 900 dolar

Marka-Model: A. Lange & Söhne / Odysseus Chronograph

Alman ustaların bu ilk otomatik kurmalı kronografı geliştirmesi altı yıl sürdü. Bu saatte zamanlamadan sonra kronografı sıfırlanmak istendiğinde kaydettiği tur kadar hızlı bir şekilde başa sarar.

Fiyat: Belirlenecek

Marka-Model: Cartier / Santos-Dumont Skeleton

Fransız markası, havacı Alberto Santos-Dumont ile tarihine dalmaya devam ediyor. Burada, pilot tarafından tasarlanan bir uçak olan Demoiselle, iskeletleştirilmiş kadran üzerindeki bir mikro-rotor üzerinde görünüyor. Saat 150 adet ile sınırlı.

Fiyat: 41 bin 600 dolar

Marka-Model: Oris / ProPilot X Kermit Edition

Oris, Muppets ile imrenilecek bir ortaklık kurarak, canlı kireç yeşili kadranı ve titanyuma sahip bir saat yarattı. Saat 6 yönünde, tarihi görmeyi bekleyenleri onun yerine Kurbağa Kermit'in gülümseyen yüzü karşılayacak.

Fiyat: 4 bin 600 dolar