28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2023 20:13 | Son Güncelleme: 05.06.2023 20:24

ABD, Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC), Binance'e ve kurucusuna dava açtı. Dava dilekçesinde SEC, Binance ve Zhao'nun ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürdü
ABD, Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Binance ve Binance'in kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı. Dava dilekçesinde SEC, Binance ve Zhao'nun ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürdü.

SEC'in Washington D.C.'deki federal mahkemeye sunduğu şikayet dilekçesinde ayrıca Binance ve Zhao'nun müşterilerin varlıklarını gizlice kontrol ederek müşteri fonlarını karıştırmalarına ve yönlendirmelerine izin verdikleri ve Binance'in "ABD federal menkul kıymetler yasalarından kaçmak için ayrıntılı bir planın parçası olarak" ayrı ABD kuruluşları oluşturduğu iddia edildi.

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, "Zhao ve Binance kuruluşlarının kapsamlı bir aldatma, çıkar çatışması, ifşa eksikliği ve yasadan hesaplı bir şekilde kaçınma ağına girdiğini düşünüyoruz" dedi.

Binance suçlamalarla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Zhao attığı bir tweet'te, Binance'in SEC'in şikayetini inceledikten sonra bir yanıt yayınlayacağını ve borsa ekibinin "para çekme ve para yatırma işlemleri de dahil olmak üzere sistemlerin istikrarlı olmasını sağlamak için hazır beklediğini" söyledi.

Piyasa büyüklüğüne göre dünyanın en büyük dördüncü kripto para birimi olan Binance'in BNB'si bu gelişme üzerine yüzde 5'ten fazla düştü.