26 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.10.2024 00:05 | Son Güncelleme: 26.10.2024 00:17

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Yellen-Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama

ABD Hazine Bakanı Yellen, mevkidaşı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan ile görüştü. ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre Yellen, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara bağlığını övdü, bu politikaların enflasyonun aşağı yönlü eğilime girmesine yardımcı olduğunu kaydetti
ABD Hazine Bakanlığı'ndan Yellen-Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüştüğü bildirildi. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yellen'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları marjında Şimşek ve Karahan ile bir araya geldiği belirtildi.

Yellen'ın, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü kaydedilen açıklamada, bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu ifade ettiği aktarıldı. Açıklamada, "Yellen ve Şimşek ayrıca yaptırımlara uyumun önemini ve Türk finans sisteminin yaptırımlardan kaçanlar ile terörist gruplar tarafından kötüye kullanılmasının önlenmesini görüştü" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA