27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 27.03.2024 08:53 | Son Güncelleme: 27.03.2024 09:52

ABD'de ticari kayba mal olacak: Francis Scott Key Köprüsü kazası küresel ekonomi için neden önemli?

ABD'de gemi çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden düşen 6 kişiyi arama çalışmaları devam ederken kazanın ekonomik boyutu masa yatırıldı. Bölgedeki deniz trafiğinin ve ticaretin aksamasının günlük 15 milyon dolara mal olacağı dahası durumun küresel ekonomiyi vuracağı değerlendirildi
ABD'de ticari kayba mal olacak: Francis Scott Key Köprüsü kazası küresel ekonomi için neden önemli? - Resim: 1

ABD'nin Maryland eyaletinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen 8 kişiden 2'sinin kurtarıldı. Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) Başkanı Jennifer Homendy, köprünün yanında yaptığı basın toplantısında, kurtarılan 2 işçi dışında diğer 6 kişiden hala haber alınamadığını söyledi. Maryland Valisi Wes Moore, kaza sonrası eyalette olağanüstü hal ilan ederken, olayın "terör saldırısı olduğuna dair inandırıcı bir kanıt bulunmadığını" belirtti.

ABD'de ticari kayba mal olacak: Francis Scott Key Köprüsü kazası küresel ekonomi için neden önemli? - Resim: 2

Kazanın nedenini belirlemelek için geminin yolculuk veri kayıt cihazının soruşturma için "kritik öneme sahip olacağını" söyleyen Homendy, 24 uzmandan oluşan bir ekibin denizcilik ve gemi operasyonlarını, güvenlik geçmişi kayıtlarını, gemi sahiplerini, operatörleri, şirket politikasını ve her türlü güvenlik yönetim sistemi veya programını inceleyeceklerini vurguladı. 

ABD'de ticari kayba mal olacak: Francis Scott Key Köprüsü kazası küresel ekonomi için neden önemli? - Resim: 3

Kazayla ilgili detaylar incelenirken, Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasının ABD ekonomisine ve küresel ekonomiye olası etkileri masaya yatırıldı.

ABD'de ticari kayba mal olacak: Francis Scott Key Köprüsü kazası küresel ekonomi için neden önemli? - Resim: 4

Francis Scott Key Köprüsü, Baltimore limanı ile birlikte ABD'nin Doğu Yakası'ndaki önemli nakliye hatlarından biri olan Patapsco Nehri üzerinde yer alıyordu. Köprünün yıkılmasıyla birlikte tüm deniz trafiği durduruldu ve güzergahtaki 10 gemi yolda kaldı.