13 Mayıs 2025, Salı Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 21.04.2025 16:21 | Son Güncelleme: 21.04.2025 16:33
Makaleyi sesli dinle • 0:00

Altın rekor üstüne rekor kırdı

Haftaya rekorla başlayan altın gün içinde rekor tazeledi. Ons altın 3 bin 401 dolarla, gram altın ise 4 bin 178 TL ile rekor kırdı
Altın rekor üstüne rekor kırdı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Haftaya rekorla başlayan altın, gün içinde bir rekor daha kırdı. Saat 14.40 itibarıyla ons altın 3 bin 401 dolarla tarihindeki en yüksek seviyeyi gördü.

Gram altın da serbest piyasada 4 bin 178, Kapalıçarşı'da ise 4 bin 250 TL ile rekor tazeledi. Gram altın sabah saatlerinde 4 bin 150 TL ile haftaya rekorla başlamıştı.

ABD politikaları etkili oluyor

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı Jerome Powell'ı faiz oranlarını düşürmek için yeterince hızlı hareket etmediği gerekçesiyle eleştirdi.

Eleştiriden bir gün sonra Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Kevin Hassett, Trump'ın Powell'ı görevden alma seçeneğini değerlendirdiğini söyledi.

Bu durum üzerine doların değer kaybı hızlandı. Dolar endeksi, 98 bandına kadar gerileyerek üç yılın en düşük seviyesine indi.

Öte yandan küresel ticarette gerilime dair belirsizlikler sürdü. Trump, geçen hafta ABD'nin tüm kritik mineral ithalatına yönelik potansiyel yeni gümrük tarifeleri hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son faiz indirimi, düşük getirili bir ortamda değerli metalin cazibesini artırdı. ECB, geçen hafta üç ana faiz oranını 25 baz puan düşürmüştü.