Apple, değişen pazar dinamiklerine uyum sağlamak ve müşteri ilişkileri yapısını güçlendirmek için satış departmanında sınırlı sayıda pozisyonu sonlandırma kararı aldı. Şirket yönetimi, adımın “kapsamlı bir küçülme” olarak görülmemesi gerektiğini, sürecin daha çok operasyonel bir düzenleme niteliği taşıdığını belirtti.
Apple sözcüsü, şirketin genel işe alım faaliyetlerinin sürdüğünü, işten çıkarılacak çalışanların ise kurum içindeki yeni pozisyonlara başvurma imkanına sahip olacağını söyledi. Amaç, iş kayıplarını kalıcı hâle getirmeden dönüşümü şirket içinde yönetmek.
Karardan, büyük işletmelere, eğitim kurumlarına ve kamuya hizmet veren hesap yöneticileri ile kurumsal müşterilere ürün sunumları hazırlayan Apple brifing merkezlerindeki bazı çalışanların etkilendiği bildirildi.
Haberde, söz konusu ekiplerin zaten son dönemde zorlu bir süreç yaşadığına dikkat çekildi. ABD’de yaşanan 43 günlük hükümet kapanması ve Devlet Verimliliği Bakanlığı’nın uyguladığı bütçe kesintileri, Apple’ın kurumsal satış operasyonlarını baskı altına almıştı. Buna ek olarak Verizon, Synopsys ve IBM gibi büyük teknoloji şirketlerinin de son haftalarda iş gücü azaltımına gitmesi, sektördeki daha geniş çaplı ekonomik baskının altını çiziyor.
Kaynak: Gazete Oksijen