02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.09.2023 10:46 | Son Güncelleme: 04.09.2023 10:54

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya paylaşımında enflasyonu düşürmenin zaman alacağını belirterek, "Kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X (Twitter) hesabından paylaştığı gönderide enflasyon verilerine dair açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" diye konuştu. 

Başka bir paylaşımında da dün Resmi Gazete'de yayınlanan kararlar KOBİ'lerin kredi garanti limitini artırdıklarını hatırlatan Şimşek, "KOBİ’lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitini 100 milyon TL’den 150 milyon TL’ye artırdık. Bu rakamı KOBİ dışı büyük işletmeler için de 350 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükselttik. Bu düzenlemeler dün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık sistemindeki sınırlı kaynaklarımızı yatırıma, üretime ve ihracata kanalize etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.