20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.08.2024 11:45 | Son Güncelleme: 28.08.2024 12:23

Bakan Şimşek: Kalıcı refah artışı sağlayacağız

Bakanı Şimşek temmuzda yıllık dış ticaret açığının bir önceki yıla göre 38,7 milyar dolar gerilediğini belirterek, "Bu durum temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ediyor. Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine katkı veriyor" dedi
Bakan Şimşek: Kalıcı refah artışı sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından dış ticaret verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katedildiğini vurgulayan Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik. Temmuzda yıllık dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar geriledi. Bu durum temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ediyor. Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı veriyor. Ana hedefimiz olan fiyat istikrarına ulaşarak gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı sağlayacağız.