28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2023 19:35 | Son Güncelleme: 19.07.2023 06:18

Bakım masraflarıyla başa çıkamadı: Hollandalı bisiklet üreticisi iflasını açıkladı

Hollandalı e-bisiklet üreticisi VanMoof Salı günü yaptığı açıklamada iflas ettiğini ve yöneticilerin işletmeyi kurtarmak için varlıklarını satıp satamayacağını ve yeniden yapılandırıp yapılandıramayacağını değerlendirdiğini söyledi
Bakım masraflarıyla başa çıkamadı: Hollandalı bisiklet üreticisi iflasını açıkladı

COVID-19 salgını sırasında satışların patlamasıyla uluslararası alanda genişlemek için 100 milyon euro toplayan VanMoof, geçen hafta alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, Amsterdam Bölge Mahkemesi'ndeki bir hakimin 17 Temmuz'da şirketin Hollanda'daki yapılanmanın iflas ettiğini ilan ettiği belirtildi.

Şirketi denetlemek üzere atanan iki yönetici, varlıklarını satıp satamayacağı, yeniden organize olup olamayacağı ve faaliyetlerine devam edip edemeyeceği de dahil olmak üzere VanMoof'taki durumu değerlendirmeye devam ediyor.

Şehirde park edilmiş bir Vanmoof sokak bisikleti. Kullanımı Hollanda başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde yaygın


VanMoof bisikletleri, akünün şasiye yerleştirildiği şık ve sade bir tasarıma sahip. Şirket 2009 yılında kuruldu ve Amsterdam sokaklarında da kullanımı oldukça yaygın.

Bakım ve onarım maliyetleri zorladı

Hollandalı yayın kuruluşu NOS, her biri 2 bin euro'dan fazla fiyata bisiklet satan şirketin, garanti kapsamındayken bisikletlerin bakım ve onarım maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı sorun yaşadığını söyledi. Şirket, bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 200 bin adet bisiklet sattı.

Amsterdam polisi Salı günü yaptığı açıklamada teslim edilmeyen bisikletler için ödeme yapan pek çok vatandaştan ihbar aldığını açıkladı. Ancak açıklamanın devamında "Polis, ne kadar üzücü olursa olsun müşteriler için hiçbir şey yapamaz" notu da düştü. 

İflas süreci sadece Hollanda'yı kapsıyor

VanMoof'un açıklamasında şirketin uluslararası iştiraklerinin iflasın bir parçası olmadığı kaydedildi. Şirket daha fazla yorum yapmayı reddetti.

NOS, VanMoof'un kurucuları Taco ve Ties Carlier kardeşlerin 700 çalışanına gönderdikleri bir iç e-postada şirket çalışanlarına teşekkür ettiklerini paylaştı. E-postada "Üzüntülüyüz, ancak her şeyden önce başardıklarımızdan gurur duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.