05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2024 09:38 | Son Güncelleme: 22.04.2024 09:43

BİM CEO'su Reuters'a konuştu: Kanada için davet almadık, talepte de bulunmadık

BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu, market zincirinin Kanada'da faaliyet göstermek için teklif aldığına dair haberlere yönelik açıklamalarda bulundu. Dortluoglu, haberlerin gerçek olmadığını, şu an için Kanada'ya yatırım yapma planları bulunmadığını söyledi
BİM CEO'su Reuters'a konuştu: Kanada için davet almadık, talepte de bulunmadık

Türkiye'nin önde gelen gıda perakendecisi BİM'in CEO'su, Kanada hükümeti tarafından Kuzey Amerika ülkesinde faaliyet göstermesi için herhangi bir davet almadığını veya resmi bir talepte bulunulmadığını söyledi. Reuters'a konuşan Haluk Dortluoğlu, şirketin Kanada'da yatırım yapması istenen potansiyel market zincirleri arasında yer aldığına dair haberlere yanıt verdi.

"Bize sorulursa tabii ki değerlendiririz"

Basında yer alan bazı haberlere göre Kanada hükümeti, rekabeti arttırmak ve bölge sakinlerine daha fazla seçenek sunmak amacıyla ülkeye gelecek yabancı bir market işletmecisi arıyor. Haberlere göre bir düzine potansiyel aday arasında Türkiye'den BİM'in yanı sıra Almanya'dan Aldi, Lidl ve Fransız Les Mousquetaires de bulunuyor. "Kanada'dan herhangi bir resmi davet almadık. Anladığımız kadarıyla bu, Kanada hükümeti içinde yapılan ve basına sızan bir iç değerlendirme meselesi" diyen Dortluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Kanada yakın zamanda girmeyi düşündüğümüz bir pazar değildi. Ama Kanada hükümeti tarafından bize sorulursa tabii ki bir değerlendirme yaparız. Pazarı analiz eder ve bir görüş bildiririz" diye ekledi. 

Türkiye'nin en çok satış yapan gıda perakendecisi olan BİM, Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor. Şirket tarafından açıklanan son finansal rakamlara göre, BİM'in dokuz aylık satışları 2023 yılının üçüncü çeyreği sonunda 184 milyar Türk lirası (5,64 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Aynı dönemde net geliri ise 8 milyar lira oldu. Şirket henüz tüm yıl rakamlarını açıklamadı.