02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2022 00:40 | Son Güncelleme: 08.10.2022 00:52

Binance, 100 milyon dolarlık siber saldırıya uğradı

Kripto para borsası Binance, siber saldırı sonucu hacker’ların 100 milyon dolar değerinde BNB çaldığını duyurdu
Binance, 100 milyon dolarlık siber saldırıya uğradı

Yaklaşık 30 milyon kullanıcısı bulunan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, yerel blockchain ağı Binance Smart Chain'e saldırı düzenlendiğini ve varlıklarının çalındığını açıkladı. Binance'den yapılan açıklamada, siber saldırı sonucu hacker’ların 100 milyon dolar değerinde BNB çaldığı bildirildi. Güvenlik istismarı, BNB işaret zinciri (BEP2) ve BNB ana zinciri (BSC) arasında bir köprü görevi gören BSC Token Hub üzerinde gerçekleşti. 

Yaşanan siber saldırının ardından Binance Ceo’su Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Changpeng Zhao, “Yaşanan durum kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Duruma göre daha fazla güncelleme yapacağız” ifadelerini kullandı. Zhao, bir diğer tweetinde ise şu anki etkinin 100 milyon ABD dolarına eş değer olduğunu söyledi. 

Para çekme işlemleri askıya alındı

Öte yandan CEO Zhao’nun tweetinden yaklaşık iki saat önce Binance resmi twitter hesabı, BNB Chain’in bakımda olduğunu paylaşarak, “Rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Daha fazla güncelleme olana kadar BNB zinciri aracığıyla tüm para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak askıya alındı” açıklamasında bulunmuştu.