03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2023 22:40 | Son Güncelleme: 08.04.2023 22:48

Binance'in ABD kolu müşterilerinin parasını alacak banka bulmakta zorlanıyor

ABD'deki banka iflasları küresel ekonomi için büyük bir tehdit olarak görülürken kripto para borsası Binance'in ABD kolu müşterilerinin nakit parasını alacak banka bulmakta zorlanıyor
Binance'in ABD kolu müşterilerinin parasını alacak banka bulmakta zorlanıyor

Signature Bank ve Silvergate Capital'ın başarısız adımlarının ardından kripto para borsası Binance'in ABD kolu zor bir süreçten geçiyor. Kaynaklara göre, kripto para borsası Binance, Signature Bank'ın  geçen ay iflas etmesinin ardından müşterilerinin nakit parasını idare edecek bir banka bulmakta zorlanıyor.

Yeni bir ortak bulmak için uğraşıyor

Wall Street Journal’ın haberine göre daha önce mevduatlar, her ikisi de kripto dostu bankalar olarak görülen Signature Bank ya da Silvergate Capital Corp'a gönderiliyordu. Ancak her ikisinin de başarısız olmasının ardından Binance yeni bir bankacılık ortağı bulmak için uğraşıyor.

Bankalar isteksiz

Binance.US'in fonları depolamak için en az bir aracı kullandığı belirtilen haberde, para üçüncü bir tarafça tutulduğu için fonların gönderilmesinde ve taşınmasında yavaşlama olabileceği ifadeleri yer alıyor. Şirketin Cross River Bank ve Customers Bancorp Inc ile başarısız bir şekilde ilişki kurmaya çalıştığı belirtilen haberde ayrıca bankaların düzenleyici riskle ilgili endişeler nedeniyle isteksiz oldukları ifade ediliyor.