22 Ekim 2026, Perşembe
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 22.10.2026 12:31 | Son Güncelleme: 22.10.2026 13:29

Bir zamanlar kârlı bir pazardı: Audi, Çin rekabetine karşı yönetimi yeniliyor

Audi, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki rekabet ve düşen satış ortamında Çin yönetim kadrosunda değişikliğe gidiyor. Daha önce Chery'nin yurt dışı operasyonlarından sorumlu CEO olarak görev yapan Jeff Zhang, 1 Kasım itibarıyla Audi Çin Başkanı olarak göreve başlayacak
Bir zamanlar kârlı bir pazardı: Audi, Çin rekabetine karşı yönetimi yeniliyor

Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen'in lüks markası Audi, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki rekabet ve düşen satış ortamında Çin yönetim kadrosunda bir değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Daha önce Çin merkezli Chery'nin yurt dışı operasyonlarından sorumlu CEO olarak görev yapan Jeff Zhang'ın, 1 Kasım itibarıyla Audi Çin Başkanı olarak göreve başlayacağı açıklandı.

CEO Gernot Doellner, Zhang'ın Çin'de Audi için "derin bir dönüşüm dönemini" yönettikten sonra Almanya'ya dönmeye hazırlanan Johannes Roscheck'in yerini aldığını doğruladı. Doellner, "Hedefimiz stratejimizi tutarlı bir şekilde yürütmek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt vermek ve rekabet gücümüzü sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmektir" dedi.

Audi'nin Çin'deki satışları, düşük maliyetli yerel markaların öncülüğünde elektrikli araçlara hızlı geçişe ayak uydurmaya çalışırken serbest düşüş yaşadı.

Bir zamanlar grup için kârlı bir pazar olan Çin'in Batı merkezli otomobil üreticilerinden uzaklaşması, Volkswagen'in tarihindeki en kapsamlı yeniden yapılanmayı başlatmasına yol açtı.