22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 00:12 | Son Güncelleme: 10.07.2024 00:22

Dyson 1000 çalışanının işine son veriyor

Elektrikli süpürge üreticisi Dyson, halen 3 bin 500 kişiyi istihdam ettiği İngiltere'de yaklaşık 1000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor
Dyson 1000 çalışanının işine son veriyor

Saç kurutma makineleri, klimalar ve daha birçok ürünüyle tanınan Dyson, giderek daha sert ve rekabetçi hale gelen küresel pazarlarla karşı karşıya kaldığı için işlerini gözden geçirdiğini açıkladı.

Dyson CEO'su Hanno Kirner yaptığı açıklamada "Hızla büyüdük ve tüm şirketler gibi biz de geleceğe hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için zaman zaman küresel yapılarımızı gözden geçiriyoruz. Bu nedenle, organizasyonumuzda işten çıkarmalarla sonuçlanabilecek değişiklikler öneriyoruz" ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Dyson, inovasyon ve değişim hızının giderek arttığı, giderek daha sert ve rekabetçi hale gelen küresel pazarlarda faaliyet gösteriyor. Her zaman girişimci ve çevik olmamız gerektiğini biliyoruz"

İşten çıkarmalar şimdilik İngiltere ile sınırlı

Şirket, işleri risk altında olan kişilerin süreç boyunca destekleneceğini söyledi. Bu aşamada herhangi bir küresel istihdamın etkilenip etkilenmeyeceği belli değil.

Şirketteki yeniden yapılanma süreci, Mayıs ayında eski Başbakan Rishi Sunak tarafından ilk kez açıklanan Birleşik Krallık genel seçimlerinden önce başladı. Muhalefetteki İşçi Partisi oylamada ezici bir zafer kazanarak 14 yıl aradan sonra iktidardaki Muhafazakarları yerinden etti.

Mühendislik firmasının kurucusu ve başmühendisi James Dyson, Times'a yazdığı bir mektupta Sunak'ın İngiltere'yi bir bilim süper gücü haline getirme vaatlerini eleştirmişti.