19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2022 09:26 | Son Güncelleme: 20.06.2022 12:09

eBay GittiGidiyor'u kapatarak Türkiye'den çekiliyor

eBay'den yapılan açıklamaya göre şirket GittiGidiyor'u kapatarak Türkiye'den çekilme kararı aldı
eBay GittiGidiyor'u kapatarak Türkiye'den çekiliyor

eBay, Türkiye'deki iştirakı GittiGidiyor'u kapatacağını duyurdu. eBay, 2011 yılında GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini satın aldı ve bağımsız bir platform olarak yürüttü. 

eBay tarafından yayınlanan açıklamada, "eBay, küresel olarak ticari operasyonlarını düzenli olarak gözden geçirmektedir ve bu zor ama stratejik kararı pazarda süregelen rekabet dinamiklerine dayalı olarak almıştır" ifadelerine yer verildi.  

Şirket GittiGidiyor’un kapatılmasının ikinci çeyrek veya mali yıl bilançosuna somut etki yaratmasını beklemiyor. GittiGidiyor birinci çeyrek sonu itibarıyla eBay’e yaklaşık 4 milyon aktif alıcı kazandırdı. Bugünden itibaren satıcılar GittiGidiyor platformuna yeni ilanlar veremeyecek, 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar 5 Eylül 2022'ye kadar Hesabım sayfalarına erişebilecekler.

GittiGidiyor'dan açıklama

GittiGidiyor'da konuya dair sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Gittigidiyor kullanıcılarına veda ediyor. eBay'in Türkiye'de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi. 

5 Şubat 2001'de kurulan GittiGidiyor, 2007 yılı Mayıs ayında dünyanın en büyük e-ticaret sitesi eBay tarafından 225 milyon dolara satın alınmıştı.