20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2023 10:15 | Son Güncelleme: 18.04.2023 10:20

Ernst & Young'tan küçülme kararı: 3 bin kişi işten çıkarılıyor

ABD’de denetim şirketlerinde işten çıkarmalar artıyor. KPMG, Accenture ve McKinsey'den sonra Ernst & Young (EY) da 3 bin çalışanıyla yollarını ayırmak için düğmeye bastı. Küçülme kararının İngiltere'ye de sıçrayabileceği konuşuluyor
Ernst & Young'tan küçülme kararı: 3 bin kişi işten çıkarılıyor

Denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young, ABD’de 3 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Söz konusu rakam Ernst & Young’ın ABD’deki işgücünün yaklaşık yüzde 5’ine denk geliyor. Şirket ayrıca denetim ve danışmanlık birimlerinin iki ayrı şirket olarak ayrılmasına yönelik plandan da vazgeçtiklerini duyurdu. Londra merkezli şirket, kesintilerin bazı bölümlerindeki aşırı kapasitenin etkisini değerlendirdikten sonra yaptığını söyledi.

Danışmanlık tarafını etkileyecek

Ernst & Young’daki kesintilerin haberini yapan ilk gazete olan Financial Times, işten çıkarmaların büyük oranda danışmanlık tarafında yapılacağını aktardı. Gazeteye göre şirketteki işten çıkarmaların İngiltere’ye sıçrama ihtimali de bulunuyor.

Bazı ülkelerde piyasa düzenleyicileri Ernst & Young’ın hem danışmanlık hem denetim hizmeti vermesinin bazı durumlarda çıkar çatışmasına yol açabileceğine dair kararlar vermiş, şirket bunun üzerine iki departmanı ayırma kararı almıştı.

Şirketin rakipleri arasında yer alan KPMG, Accenture ve McKinsey de son dönemde ABD’de binlerce kişiyi işten çıkardı. Accenture, küresel işgücünün yüzde 2,5’una denk gelen 19 bin kişiyi işten çıkarırken McKinsey de çalışanlarının yüzde 3’ünü oluşturan 1.400 pozisyonunu kapatacak.

Kaynaklar: Financial Times, BBC