08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2024 16:30 | Son Güncelleme: 14.05.2024 16:32

Forbes hesapladı: Stormy Daniels Donald Trump'tan ne kadar kazanıyor?

Donald Trump'ın "sus payı" davasının merkezindeki yetişkin filmi yıldızı Stormy Daniels, eski başkanın avukatlarının iddia ettiği kadar olmasa da bu anlaşmanın ortaya çıkmasının ardından çok daha fazlasını kazandı. Forbes Daniels'ın kazancını hesapladı
Forbes hesapladı: Stormy Daniels Donald Trump'tan ne kadar kazanıyor?

Yetişkin filmi yıldızı Stormy Daniels, emlak kralı ve ABD eski başkanı ile ilişki yaşadığını iddia etmeseydi Donald Trump New York'ta 34 suçlamayla karşı karşıya kalmayacaktı. Trump bu iddiayı reddediyor ve avukatları devam eden davada Daniels'ın güvenilirliğini zayıflatmak için çalışıyor ve onu bir fırsatçı olarak resmediyor. Trump'ın avukatlarından biri 7 Mayıs'ta Daniels'a “Bu hikaye sana çok para kazandırdı, değil mi?” diye sordu. Daniels, “Aynı zamanda bana çok paraya mal oldu” diye cevap verdi.

Gerçekten de bu hikaye Daniels'ın mali durumundaki büyük dalgalanmalara yol açtı: İlk ödeme, ardından şöhret, striptiz kulübü turu, davalar, kitaplar, hırsızlık ve daha fazla dava. Daniels'ın skandaldan ne kadar kazandığına dair kesin bir rakam elde etmek zor, ancak Forbes vergi ödemeleri ve birçok yasal harcamayı hariç tutarak bir hesaplama yaptı. Sonuç olarak Daniels muhtemelen servetini birkaç yüz bin dolar artırdı. Bu her ne kadar iyi bir meblağ olsa da Trump'ın avukatlarının iddia ettiği "milyonlarca dolardan" çok uzak.

Bölüm I: Hikayeyi satmak

+Yaklaşık 100.000$, Toplam 100.000 $

İddia edilen olay 2006 yılında Nevada'da bir otelde meydana geldi. Beş yıl sonra Daniels hikayesini In Touch'a anlattı ve makale yayınlandığında 15.000 dolar almayı bekliyordu. Ama hiç yayınlanmadı. Daniels, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in dergiyi dava etmekle tehdit ettiğini duyduğunu ifade etti.
2016 yılında Trump'ın başkanlığa adaylığını koymasıyla Daniels'ın eline para kazanmak için bir şans daha geçti. Trump, Cohen'i aracı olarak kullanarak, Daniels'ın sessizliğini 130.000 dolara satın aldı. Bir avukat ve reklamcıya ödeme yaptıktan sonra, 96,000 dolar aldı.

Biraz daha fazlası da olabilirdi. Daniels avukatı Keith Davidson'a güvene dayalı görevini ihlal ettiği iddiasıyla, Cohen'e de avukata yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle dava açtı. Los Angeles Times'a göre Daniels, Davidson davasını geri çekti ancak Cohen ile Mayıs 2019'da açıklanmayan bir uzlaşmaya vardı. Daniels'ın sözcüleri sorulara yanıt vermedi.

Bölüm II: Şöhret servettir

+Yaklaşık 20.000$, Toplam +120.000$

Wall Street Journal 2018'de ödemeyi haberleştirerek Stormy Daniels'ı bir isim haline getirdi. Sus payı anlaşmasına rağmen, bundan faydalanmak için bir şans olduğunu hissetti. Davidson 2 Mayıs'ta verdiği ifadede, "Hayatı hakkında konuşmak ve kariyerini yeniden canlandırmak istiyordu" dedi.

Dikkatler fırsatlara yol açtı. Daniels yetişkin filmlerinde yönetmenlik ve oyunculuk yapmak için daha kazançlı bir anlaşma imzaladı. Ülkenin striptiz kulüplerinde tura çıktı, görünüş ücretlerinin iki katına çıktığı ve rezervasyonların üç katına çıktığı bildirildi. Sektör uzmanları o dönemde Forbes'a skandalın Daniels'ın daha önce altı haneli rakamlarda olduğu tahmin edilen yıllık gelirini muhtemelen iki katına çıkaracağını söyledi.

O dönemde avukatı olan Michael Avenatti, ekstra tanıtımın net gelirine 20.000 dolardan daha az eklediğini, daha yüksek kazançların daha pahalı güvenlik maliyetleri ile dengelendiğini söyledi. Daniels ayrıca Stormy Saint of Indictments mumları (40 $) ve “Stormy 202Whore” tişörtleri (25 $) gibi kendi adını taşıyan ürünler de satıyor.  Şöhretin elbette bir bedeli olabilir. Daniels, güvenlik masraflarına ek olarak, yeni keşfettiği ilginin kızı için öğretmen tutmasına ve yaşamak için daha güvenli bir yere taşınmasına neden olduğunu ifade etti.

Bölüm III: Mahkeme masrafları

-560.000$, Toplam -440.000$

Mart 2018'de Daniels, gizlilik anlaşmasından çıkmaya çalışırken Trump ve Cohen'e hakaret davası açtı. Daha sonra hakaret iddiasından vazgeçti. Trump ve Cohen anlaşmayı uygulamamayı seçti ve yargıç 44.000 dolarlık avukatlık ücretini ödemelerine hükmetti. Trump temyize gitti, yine kaybetti ve 54,000 dolarlık ek yasal masrafları karşılamasına karar verildi. Ancak ne Daniels ne de avukatları bu parayı görmedi.
Nisan 2018'de Avenatti, Las Vegas'taki bir otoparkta Daniels'ı tehdit ettiği iddia edilen bir adamın robot resmini yayınladı. Trump, çizimin “tam bir dolandırıcılık işi” olduğunu tweetledi. Avenatti, 7 Mayıs'ta dava açmak istemediğini ifade eden Daniels adına hakaret davası açtı. Daniels “Bu gerçekten riskli görünüyordu” dedi.

Öyle de oldu. Bir yargıç davayı reddetti ve Daniels'ın Trump'ın 293.000 dolarlık yasal masraflarını ödemesine karar verdi. Daniels iki kez temyize gitti, ikisini de kaybetti ve Trump'ın 660.000 dolarlık avukatlık ücretini ödemek zorunda kaldı. Daniels Mart 2022'de “Bir kuruş bile ödemeden hapse gireceğim” diye tweet atmış ve geçen hafta kürsüde de bu sözünün arkasında durmuştu. Trump şu anda parayı geri almak için Florida'da dava açmış durumda.

Bölüm IV: Medya parası

+Yaklaşık 980.000$, Toplam 540.000 $

Daniels Nisan 2018 civarında St. Martin's Press ile 800.000 dolar avans içeren bir kitap anlaşması imzaladı. Menajeri standart %15'i aldı, ancak Avenatti yaklaşık 300.000 dolar çaldı. Mayıs 2019'da telefon dolandırıcılığı ve ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı suçlamalarıyla suçlandığında sadece yarısını geri ödemişti. Suçlu bulundu, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı ve Daniels'a 149.000 dolar tazminat ödemesine karar verildi. Ancak 2035 yılına kadar hapiste kalacağı ve diğer mağdurlara 11 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiği için Daniels'ın parasını alması biraz zaman alabilir.

Daniels ayrıca 2022 yılında kendisine 175.000 dolar ödemediği iddiasıyla edebiyat ajansı Lucas Janklow'a dava açtı. Daniels, cezai tazminat ve duygusal sorunlar için 150.000 dolar daha talep etti. Ancak Ekim 2023'te davasını geri çekti ve herhangi bir uzlaşma şartları kamuoyuna açıklanmadı. Daniels 2018 yılında kitabının ve diğer materyallerinin haklarını 125.000 dolara, şu anda Peacock'ta yayınlanan Stormy adlı bir belgeselin yaratıcılarına sattı. Daniels salı günü verdiği ifadede sadece 100.000 dolar aldığını ve geri kalanını almayı beklemediğini söyledi. Ayrıca barlardaki partiler için bilet satıyordu ancak perşembe günü verdiği ifadede elde ettiği gelirin sadece seyahat, güvenlik ve diğer masraflarını karşıladığını söyledi.

Daniels, Trump'ın kendisine The Celebrity Apprentice'te bir rol sözü verdiğini ve rolü asla alamadığını, ancak VH1'de sekiz ünlünün birlikte yaşadığı bir reality şov olan The Surreal Life'ın 2022 sezonunda rol aldığını iddia ediyor. Perşembe günü verdiği ifadeye göre bu iş ona 200.000 dolar kazandırdı. İddia edilen ilişkisi kamuoyuna yansımadan önce The 40-Year-Old Virgin ve Knocked Up gibi ana akım medyada yer almış olsa da, Trump ile bağlantılı olarak kazandığı şöhret olmadan bu kadar yüksek bir ücret alması pek olası görünmüyor.

Bölüm V: Polis ödemesi

+450.000$, Toplamda 990.000 $

Ocak 2019'da tekrar mahkemeye başvuran Daniels, Ohio polis departmanı üyelerini, bir önceki yıl striptizcilerin müşterilere dokunmasını yasaklayan bir eyalet yasasını ihlal ettiği iddiasıyla kendisini yakalamak için bir tuzak kurduklarında medeni haklarını ihlal etmekle suçladı. Şehir, Kasım 2019'da Daniels ile 450.000 dolarlık bir anlaşmayı onayladı.