03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2023 14:37 | Son Güncelleme: 23.08.2023 08:47

Getir 2 bin 500 kişiyi işten çıkartacak

Getir, küresel yeniden yapılanma kapsamında çalışanlarının yüzde 10,9'una tekabül eden 2 bin 500 kişiyi işten çıkartacak
Getir 2 bin 500 kişiyi işten çıkartacak

Reuters'in haberine göre, Türk yemek ve market teslimat şirketi Getir, küresel yapılanmasında düzenlemeye giderek 2 bin 500 kişiyi işten çıkartacak. Bu sayı çalışanların yüzde 10,9'unu ifade ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada yeniden yapılandırma kapsamında yapılan işten çıkartmalarla operasyonel verimliliği önemli ölçüde artırmanın hedeflendiği aktarıldı.

Faaliyetler devam edecek

Geçtiğimiz ay İtalya, İspanya ve Portekiz'den çıktığını duyuran Getir, açıklamada aynı zamanda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet göstermeye devam edeceğini söyledi.

Ne olmuştu?

Teslimat hizmetleri, Covid-19 salgını sırasında evde mahsur kalan müşterilerden gelen taleple çoğalmıştı. Ancak pandemi sonrası beklenenden daha güçlü yaşanan fiziksel mağazalara dönüş, Getir ve çevrimiçi perakendecilik sektöründe kan kaybına neden oldu.

Yeniden yapılandırma açıklaması

Şirketten yapılan açıklamada, "Market ürünleri hızlı teslimat sektörünün öncüsü Getir olarak, operasyonel verimliliğimizi önemli ölçüde artırmak için global organizasyonumuzu yeniden yapılandırma kararı aldık." ifadelerine yer verildi. Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışanın bulunduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ancak üzülerek aldığımız kararla ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için Getir'in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız. Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Getir olarak Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyetlerimize devam ederek, 8 yıl önce kurulmasına öncülük ettiğimiz bu iş modelinin geleceğine olan inancımızla önümüzdeki dönemde de sektöre öncülük edeceğiz."