20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 29.12.2022 12:50 | Son Güncelleme: 29.12.2022 13:03

Goldman Sachs yılsonu mesajında işten çıkarma sinyali verdi

Goldman Sachs Group CEO’su David Solomon, çalışanlarına verdiği geleneksel yılsonu mesajında, haftalar içinde bir dizi işten çıkarma gerçekleştireceklerini açıkladı.
Goldman Sachs yılsonu mesajında işten çıkarma sinyali verdi

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, gelecek yılki belirsiz ekonomiye hazırlanırken, Goldman Sachs Üst Yöneticisi (CEO) David Solomon'un şubatta belirlediği karlılık hedefini tutturamaması işten çıkarmaları gündeme getirdi. Bir süredir beklenen ve konuşulan hamle Solomon'un geleneksel yılsonu mesajıyla resmiyet kazandı.

60 yaşındaki yönetici “Dikkatli bir inceleme yürütüyoruz ve istişareler devam ediyor. Ocak ayının ilk yarısında personel sayısındaki azaltımın gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” diyen Solomon, “Ekonomik faaliyeti yavaşlatan, parasal koşulların sıkılaştırılması da dahil olmak üzere, iş ortamını etkileyen çeşitli faktörler var. Yönetim kadromuzun odak noktası, bankamızı bu ters rüzgarları atlatmaya hazırlamak” diye konuştu. Solomon, son olarak “Dikkatli ilerlemeli ve kaynaklarımızı akıllıca yönetmeliyiz” dedi. 

Personelin yüzde 4'ünün çıkarılması gündemde

Kârında ve gelirlerindeki düşüşü kontrol altına almak isteyen Goldman Sachs, Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgücünün yüzde 4’üne tekabül eden 4 bine kadar çalışanını işten çıkarabilir.

Karı yüzde 44 düşebilir

Yakın kaynaklara göre ise banka, zarar eden bireysel bankacılıkta en az 400 pozisyona son vermeye hazırlanıyor. Analistler şirketin düzeltilmiş yıllık kârının yüzde 44 düşeceğini tahmin ediyor. Firma, teknoloji ve entegrasyon operasyonlarına önemli ölçüde harcama yaptıktan sonra giderler üzerinde artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Tüketici biriminin şişen maliyetleri, anlaşma yapmadaki yavaşlama ve varlık fiyatlarındaki düşüş, firmanın bu yılki prim havuzundan büyük bir kayıp vermesine yetti.