20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.01.2023 10:46 | Son Güncelleme: 27.01.2023 15:37

Google ekstra haklarda kısıntıya gitti: 31 masör işten çıkartıldı

Google'da beklenen oldu ve işten çıkarmalar başladı. Ofis çalışanlarına özel hizmetler sunan teknoloji devinin bu konuda da kısıtlamaya gittiği yollarını ayırdığı personel arasında 31 masörün olmasıyla ortaya çıktı
Google ekstra haklarda kısıntıya gitti: 31 masör işten çıkartıldı

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde iş gücünün yüzde 6'sından fazlasına denk gelen 12 bin çalışanı işten çıkardığını açıklayan Google'ın ana şirketi Alphabet, çalışanlarına bildirimler yollamaya başladı. New York Post, California yasalarına göre toplu işten çıkarmalarda personeline 60 gün önce haber vermek zorunda olan şirketin evraklarına ulaştı.

Toplu işten çıkarmanın yüzde 15'i tamamlandı

Alphabet'in 20 Ocak tarihli dosyalara göre; sadece California'da toplam bin 845 çalışanın işine son verildi. Bun Google'ın genel işten çıkarma kararının yüzde 15'ini merkezinin bulunduğu California'da hayata geçirdiği anlamına geliyor. İşten çıkarılanlar arasında, 27'si Google'ın Mountain View'daki genel merkezinde olmak üzere, eyaletteki çeşitli ofislerde çalışan 31 masaj terapistinin de bulunduğu ortaya çıktı. Diğerleri ise San Bruno, Irvine ve Los Angeles'taki ofislerde çalışıyordu. 

Ücretsiz haklar devam edecek mi? 

Google'ın kendi kariyer sitesinde yer alan 'Google Ekstralar' bölümünde, kendisiyle çalışacak insanların birçok avantajlı ek hizmetler almasının yanı sıra fitness imkanı, masaj hizmeti ve ergonomik desteklere sahip olacağı da belirtiyor. Fakat masörlerin işten çıkarılmasının ardından çalışanların ücretsiz masaj hakkından faydalanmaya devam edip edemeyeceği ise bilinmiyor.