02 Temmuz 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.06.2024 14:50 | Son Güncelleme: 29.06.2024 14:54

İSO Başkanı Bahçıvan'dan elektrik zammı tepkisi

İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Erdal Bahçıvan, açıklanan elektrik zamlarına tepki gösterdi. Bahçıvan, "Bu zam, enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır" dedi.
İSO Başkanı Bahçıvan'dan elektrik zammı tepkisi

Elektrik zamlarına İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Erdal Bahçıvan'dan tepki geldi. Yazılı açıklama yapan Bahçıvan, zammın enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratacağını dile getirdi. Enflasyonla mücadelede, dezenflasyon sürecine girme noktasında çok kritik bir süreçten geçildiğini söyleyen Bahçıvan, bu mücadelede toplumun üzerinde inanç sağlamak adına herkesin maksimum fedakarlığı yapmasına ihtiyaç duyulduğunu ve bu gayret ve fedakarlığın da toplumun tüm kesimlerinde görüldüğünü belirtti.

 "Fakat bu hassas dönemde elektriğe yüzde 40’a yaklaşan böylesine yüklü bir zammı; haklı gerekçeleri olsa bile, son yılların en tatsız alışkanlığı olan enflasyonist yaklaşımların değirmenine bir kerte daha su taşımak olarak değerlendiriyorum" diyen Bahçıvan sözlerini, "Elektriğe tek seferde yapılan bu yüklü zamların bundan etkilenen ya da etkilenmeyen her kurum ve kişiye, enflasyonla verilmekte olan mücadeleye karşı direkt inanç kaybettireceğini ve gelecek adına olumsuz bir iz, bir algı bırakacağını düşünüyorum. Bu zam, enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır" şeklinde sürdürdü.

"Tek seferde bu tür yüklü zamanlar gündemden çıkmalı"

Bahçıvan, eğer enflasyonla mücadelede başarı isteniyorsa, tek seferde bu tür yüklü zamanların artık gündemden çıkmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Bunun belli bir zamana yayılarak yapılmasının çok daha doğru olacağını, aksi takdirde benzerlerinin peşi sıra gelebileceğine dair endişelerimizi paylaşmak istiyorum" dedi.