27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 28.04.2023 09:59 | Son Güncelleme: 28.04.2023 10:52

İspanya'da şifre paylaşımını engelleyen Netflix 1 milyon abone kaybetti

Popüler yayın platformu Netflix için İspanya'da işler yolunda gitmiyor. Netflix şifre paylaşımından ek ücret talep ettiği ülkelerden biri olan İspanya'da 1 milyondan fazla kullanıcı aboneliğini sonlandırdı
İspanya'da şifre paylaşımını engelleyen Netflix 1 milyon abone kaybetti - Resim: 1

Dijital yayın platformu Netflix, İspanya'da büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Şirketin şifre paylaşımından ek ücret istemesinin üzerine 1 milyondan fazla İspanyol kullanıcısı Netflix aboneliğini sonlandırma kararı aldı.

İspanya'da şifre paylaşımını engelleyen Netflix 1 milyon abone kaybetti - Resim: 2

Bloomberg'in haberine göre Netflix, 2023'ün ilk çeyreğinde İspanya'da 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti. Abonelikten çıkanların üçte ikisinin hesaplarını tanıdıkları, arkadaşları ve akrabalarıyla paylaştığı belirtiliyor.

İspanya'da şifre paylaşımını engelleyen Netflix 1 milyon abone kaybetti - Resim: 3

Netflix'e göre dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcı başkasının hesabını kullanıyor. Ancak bu rakamın ülkelere göre dağılımı açıklanmadı. Araştırmaya göre abonelik iptallerinin sayısı ilk çeyrekte bir önceki döneme kıyasla üç kat arttı.

İspanya'da şifre paylaşımını engelleyen Netflix 1 milyon abone kaybetti - Resim: 4

Kantar'dan Dominic Sunnebo'ya göre yaşanan bu düşüşün arkasında ek ücret ödemesi yatıyor. Aktardığına göre bu giden ya da geri gelmeyen kullanıcılar ücretli abone değiller ancak bir milyonun üzerinde kullanıcıyı kaybetmek Netflix için de oldukça önemli bir kayıp.