16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 14.04.2023 20:30 | Son Güncelleme: 14.04.2023 20:42

JPMorgan seçim sonrası dolar için beklentisini açıkladı

JPMorgan analistlerine göre Mayıs ayında yapılacak seçimlerin ardından ülkede politikaların normalleşeceği varsayılsa bile Türk lirası dolar karşısında mevcut seviyesinden yüzde 30 oranında değer kaybedebilir. Bu da doların 25 TL'ye kadar çıkabileceği anlamına geliyor.
JPMorgan seçim sonrası dolar için beklentisini açıkladı

Bloomberg'in haberine göre aralarında Anezka Christovova ve Michael Harrison'ın da bulunduğu analistler notlarında, "Ortodoks makroekonomik politikalara güçlü bir bağlılık senaryosunda dahi Dolar/TL'nin yüksek volatilite ile 24-25'li seviyelerde zirve yapmasını ve tahvil faizlerinin %25'e yükselmesini bekliyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Bu seviyelerde, Türkiye'nin yerel varlıklarında yükselişe geçmenin makul olduğunu düşünüyoruz ve bundan sonra pozitif toplam getiri bekliyoruz"

Analistler ayrıca seçimlerin sonucundan bağımsız olarak yılın ikinci yarısında makro bir ayarlama öngörüyor. TL bugün de dolar karşısında değer kaybederken, Ekim ayından bu yana en uzun kayıp serisi olan altıncı haftalık düşüşe doğru ilerliyor.

TCMB faizleri yüzde 30'a çıkarabilir

Konuyu Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine de getiren analistler seçim sonrası için şu yorumu yaptı:

"Ortodoks enflasyon hedeflemesi politikalarına kararlı bir geri dönüş senaryosunda, merkez bankasının politika faizini üçüncü çeyrekte mevcut %8,5 seviyesinden %30'a yükseltmesini bekliyoruz"