04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 10:17 | Son Güncelleme: 01.12.2023 12:03

Lego'nun 4. nesil sahibinden 930 milyon dolarlık hisse satışı

Lego Group'un dördüncü nesil sahiplerinden Sofie Kirk Kristiansen; şirketteki hisselerinin önemli bir kısmını, doğa projelerine daha fazla bütçe ayırmak için sattı. Gelirlerin büyük kısmı kar payı ile ödendiği için diğer aile üyelerinin şirketteki hisselerinin arttığı açıklandı
Lego'nun 4. nesil sahibinden 930 milyon dolarlık hisse satışı

Lego ailesi servetinin milyarder mirasçılarından biri, Danimarkalı oyuncak üreticisini kontrol eden şirketin hisselerini yaklaşık 6,32 milyar kron (930 milyon dolar) sattı. Şirket siciliyle ilişkin bir dosyaya göre, Lego’nun kurucusunun torununun torunu olan 47 yaşındaki Sofie Kirk Kristiansen, Kirkbi’nin 4 milyon hissesinin satışını parça başına yaklaşık 158 bin kron (230 bin dolar) karşılığında gerçekleştirdi. 1995'te kurulan Kirkbi, Lego grubun bir parçası ve sürdürülebilir lego üretimi üzerine odaklanıyor. 

Kaynaklar doğa projelerine adanacak

Şirket perşembe günü e-postayla yaptığı açıklamada, gelirlerin bir tür kar payı olarak ödendiğini ve hisselerin Kirkbi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Bu hamlede, bunun da diğer aile üyelerinin hisselerini arttırdığı anlamına geldiği duyuruldu. 1891'de Ole Kirk Christiansen tarafından kurulan firma, şu an ailenin  dördüncü kuşağı tarafından yönetiliyor. Şirket, "Bu yılın başlarında Sofie Kirk Kristiansen, zamanının ve kaynaklarının daha büyük bir kısmını bir dizi doğa koruma projesine adamak için diğer hissedarlarla hisselerinin küçük bir kısmını Kirkbi'ye satma konusunda anlaştı" dedi.

Ayrıca Kirkbi, Lego'nun yüzde 75'inin yanı sıra bir dizi şirket, tahvil ve mülkte hisse senedine sahip. Varlıkları, büyük ölçüde dünyanın en büyük oyuncak şirketi haline gelen Lego'daki artan kârların etkisiyle yaklaşık 166 milyar krona yükseldi. Sofie Kirk Kristiansen'in kardeşi Thomas Kirk Kristiansen, babaları Kjeld Kirk Kristiansen'in bu yılın başında istifa etmesinden sonra Kirkbi başkanlığını devraldı.