30 Haziran 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.06.2024 10:48 | Son Güncelleme: 28.06.2024 12:19

Mehmet Şimşek'ten 'Başardık' mesajı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

FATF, 2021 yılında Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle aldığı gri listeden çıkardı. Bakan Şimşek, X'ten 'Başardık' mesajını Türk bayrağı emojisiyle beraber paylaştı ve bu mesaj 'Türkiye gri listeden çıkarıldı" şeklinde yorumlandı
Mehmet Şimşek'ten 'Başardık' mesajı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

Türkiye'nin FATF'nin (Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü) Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" paylaşımında bulundu.  Şimşek'in Türk bayrağı emojisiyle beraber paylaştığı mesaj  "Türkiye gri listeden çıkarıldığı" şeklinde yorumlandı.

Şimşek'in paylaşımında kısa süre sonra Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF) 28 Haziran 2024 itibariyle Türkiye'nin gri listeden çıkarıldığını duyurdu.

 

 

Daha fazla bilgi

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Türkiye'nin listeden çıkması ile birlikte bunların Türkiye'ye yatırım yapabilmesi bekleniyor.

Eylem planı maddelerinin başarıyla tamamlandığı açıklanmıştı

Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye alınmıştı. FATF şubat ayında ülkenin eylem planı maddelerini başarıyla tamamladığına, bu kapsamdaki gelişmelerin yerinde teyidi için Türkiye'nin ziyaret edilmesine karar vermişti. FATF'nin Şubat 2024 Genel Kurulunda "FATF, kara paranın aklanmasının önlenmesi ve terörizmin finansmanı ile mücadele reformlarının uygulanmaya başlandığını ve sürdürüldüğünü, uygulamanın gelecekte de sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılığın devam ettiğini doğrulamak amacıyla yerinde bir değerlendirme yapılmasını talep etmektedir" ifadesi kullanılmıştı.