08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 23:46 | Son Güncelleme: 23.07.2024 23:46

Mezunları en hızlı işe giren üniversiteler ve bölümler hangileri?

Mezunları en hızlı işe giren üniversiteler ve bölümler hangileri?

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net, üniversite öğrencisi adayların doğru tercih yapabilmesine destek olmak için eşsiz bir kaynak sunuyor. Ücretsiz ve üyelik gerektirmeden herkese açık şekilde sunulan Kariyer.net Üniversite Rehberi’nde; İşverenlerin Tercihi Analizi, üniversiteler, bölümler, meslekler ve maaşlar gibi farklı başlıklarda detaylı bilgiler yer alıyor.


Kariyer.net, adayların doğru üniversite ve bölüm seçimi yapmasına destek olmak için 5 yıl önce hayata geçirdiği ‘’Kariyer.net Üniversite Rehberi’’ ile tercih döneminde gençlerin ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri paylaşıyor. Geniş bir içerik yelpazesine sahip olan platformda; Tercih Motoru, İşverenlerin Tercihi, Meslekler Rehberi, Tercih Günleri Yayınları, Taban Puanları, Üniversiteler, Bölümler, Üniversite Rehberi Blog gibi başlıklar altında bilgiler veriliyor.

Mezunları en hızlı işe giren üniversiteler ve bölümler

Adayların tercihlerini iş fırsatları açısından da değerlendirme yapmasını kolaylaştırmak adına Kariyer.net’in 5 yıldır sunduğu İşverenlerin Tercihi (İşveren İlgi Endeksi) Analizi, hangi üniversite ve bölüm mezunlarının daha hızlı işe girdiğini gösteriyor. Kariyer.net’in 550 binin üzerinde işverenin işe alım hareketleri üzerinden yaptığı analize göre en çok ilgi gören 3 üniversite sırasıyla; Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi oldu. Analizin tüm detayları ise universiterehberi.net adresinde yer alıyor.

541 bölüm ve 10 bini aşkın meslek

Kariyer.net Üniversite Rehberi, üniversite öğrencisi adaylarının tüm seçenekler hakkında detaylı bilgilere ulaşmasını kolaylaştırıyor. Türkiye’deki tüm üniversiteler, 541 bölüm ve 10 bini aşkın mesleğin anlatıldığı rehber sayesinde adaylar; ihtiyaçları olan detaylı bilgilere ücretsiz ve üyelik gerektirmeden ulaşabiliyor.

Tercih için tüm alternatifleri kolayca görmenin anahtarı: Tercih Motoru

Üniversite Rehberi içerisinde yer alan Tercih Motoru, YKS sonrası üniversite öğrencisi adaylarının başarı sıralamasına bağlı olarak tercih edebileceği alternatifleri detayları ile listeliyor. Gençler, tüm üniversite ve bölümleri; puan türü, şehir, üniversite, bölüm gibi filtrelerle dilediği gibi sıralayabiliyor. Toplam 21 bin 743 bölümün mercek altına alındığı Tercih Motoru, gençlere puanların yanı sıra geçmiş yıllara ait bilgiler ve tercih edebileceği üniversitelere ait tüm soruları yanıtlayan detayları aktarıyor.

Uzman tavsiyelerinden son dakika gelişmelerine

Kariyer.net Üniversite Rehberi altında yer alan Blog, tercih süreci için adayları son dakika gelişmeleri dahil olmak üzere pek çok konuda bilgilendiren içerikler sunuyor. Uzmanlar tarafından tercih sürecindeki öğrencilere dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşılıyor.

Tercih Günleri canlı yayını 25 Temmuz’da!

Kariyer.net, her yıl online olarak düzenlenen “Tercih Günleri” etkinliğiyle gençlere canlı yayınlarda üniversite ve sektör temsilcileriyle buluşma imkanı sağlıyor. Bu yıl 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek ‘Tercih Günleri’ canlı yayınları ile Kariyer.net YouTube kanalında alanında uzman isimler, tercih yapacak gençlerle altın değerinde bilgiler paylaşıyor.

 

 

Advertisement