20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 14.04.2023 20:14 | Son Güncelleme: 14.04.2023 20:28

Mobius: Erdoğan kaybetse de kaybetmese de hisse senetleri en uygun yatırım aracı

Gelişmekte olan piyasalar yatırımcısı Mark Mobius Bloomberg'e konuştu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybedip kaybetmemesinden bağımsız olarak hisse senetlerinin yatırım yapmak için en uygun Türk varlığı olduğunu kaydetti
Mobius: Erdoğan kaybetse de kaybetmese de hisse senetleri en uygun yatırım aracı

Bloomberg'in sorularına e-posta yoluyla yanıt veren Mobius, "Sonuç ne olursa olsun Türkiye'de yatırım yapmak için mükemmel fırsatlar olacak" dedi ve "minimum borcu ve iyi offshore kazançları" olan şirketleri tercih ettiğini ekledi. 

Borsa 2023'e zayıf başladı

Siyasi istikrarsızlık beklentisi ve Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremler yüksek volatiliteye yol açarak Borsa İstanbul'u 2022'nin en iyi performans gösteren endeksi olmaktan çıkarıp en kötü performans gösteren endeksler arasına sokarken, Türk hisse senetleri 2023'e zayıf bir başlangıç yaptı.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, görevdeki Erdoğan ile en büyük rakibi Kemal Kılıçdaroğlu arasında yüksek riskli bir mücadeleye dönüştü. Millet İttifakı'nın adayı olan Kılıçdaroğlu, anketlerin çoğunda önde gidiyor, ancak ikinci turu tetikleyecek olan halk oylarının yarısından fazlasını alamayabilir.

TL'de büyük bir zayıflama beklemiyorum

Son birkaç yıldır Erdoğan'ın enflasyonu yükselten politikalarına ilişkin endişeler nedeniyle Türkiye'ye olan ilgisini azaltan yatırımcılar seçim sonucuna göre yeniden yatırım yapmamayı değerlendirecek. Yatırımcılar oylamadan sonra zorlu bir geçiş süreci ve para biriminde önemli bir zayıflama görürken, Mobius herhangi bir değer kaybının önceki yıllarda yaşananlar kadar dramatik olmayacağını söyledi.

Borsa İstanbul 100 Endeksi bu hafta %4,7 yükselerek bu yılki düşüşünü %6,4'e indirdi.