29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.04.2022 18:35 | Son Güncelleme: 27.04.2022 18:44

Moody's: 14 Avrupa ülkesinden sadece 2'si pozitif görünümlü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa'daki bankacılık sistemlerinin büyük çoğunluğunun görünümünün "durağan" seviyede olduğunu duyurdu. “Pozitif“ görünümde olan ülkelerin ise sadece Yunanistan ve Norveç olduğu belirtildi
Moody's: 14 Avrupa ülkesinden sadece 2'si pozitif görünümlü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada, ekonomideki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Avrupa'da bankacılık sistemlerinin büyük çoğunluğunun görünümünün "durağan" olduğu belirtilen açıklamada, Baltık ülkelerinin bankacılık sistemlerinin görünümünün ise "negatif" olduğu bildirildi.

14 Avrupa ülkesinden sadece Yunanistan ve Norveç'in bankacılık sistemlerinin görünümlerinin "pozitif" olduğu aktarılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının enflasyonu artırması ve tedarik zincirlerinde aksamaya neden olmasıyla çoğu Avrupa ekonomisinin salgın sonrasında toparlanmasının nispeten daha yavaş olmasının beklendiği kaydedildi.

Avusturya, Çekya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Polonya, Portekiz ve Slovakya'nın bankacılık sistemlerinin ise "durağan" olduğu bildirildi.

Açıklamada, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın bankacılık görünümünün "negatif" olduğu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin bankacılık görünümünün pozitiften durağana çevrildiği, Norveç'in bankacılık sisteminin görünümünün ise durağandan pozitife güncellendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Kredi Uzmanı Louise Welin, "Salgın sonrası ekonomik toparlanmaların önümüzdeki 12-18 ay boyunca devam etmesini beklediğimizden bu bankacılık sistemlerinin çoğu için görünüm istikrarlı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, daha yüksek enflasyona ve tedarik zinciri kısıtlamalarına neden olduğundan bu (toparlanma) daha ılımlı hızda olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA