02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2023 22:02 | Son Güncelleme: 26.04.2023 22:10

Nasdaq, Microsoft ve Alphabet bilançolarının açıklanması sonrası vites yükseltti

Microsoft ve Alphabet'in ilk çeyrek bilançolarını açıklaması sonrası Nasdaq hafta ortasında rotasını değiştirdi, yükselişe geçti
Nasdaq, Microsoft ve Alphabet bilançolarının açıklanması sonrası vites yükseltti

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Microsoft ve Alphabet'ten gelen güçlü sonuçların yükselen faiz oranları ve bunların ABD ekonomisi üzerindeki etkisine ilişkin endişeleri dengelemesiyle Çarşamba günü yükseldi.

Microsoft iyimser çeyrek sonuçlarının ardından ve güçlü yapay zeka ürün satışlarıyla %8,1 yükselirken, Alphabet 70 milyar dolarlık hisse geri alım planı ve beklenenden daha iyi ilk çeyrek raporuyla %0,5 artış gösterdi.

Microsoft'un bulut segmentindeki güçlü performansı takip eden Amazon.com, veri analiz şirketi Datadog ve veri bulutu devi Snowflake gibi firmalar %3,6 ile %8,9 arasında değişen oranlarda yükseliş kaydetti.

S&P 500 şirketlerinde daralma beklentisi

Analistlerin S&P 500 şirketlerinin ilk çeyrek kârlarında %3,2'lik bir daralma beklerken, kazanç sezonunun başında %5,2'lik bir düşüş tahmin etmeleriyle birlikte kazanç tahminleri iyileşti.

Refinitiv IBES verilerine göre, Çarşamba gününe kadar ilk çeyrek kârını açıklayan 163 S&P 500 şirketinin %79,8'i analistlerin beklentilerini aştı. Tipik bir çeyrekte şirketlerin %66'sı tahminleri aşıyor.

Büyüme beklentilerin ötesinde iyi

AXS Investments'ın CEO'su Greg Bassuk, "Ekonominin daha önemli ölçüde yavaşlayacağına dair daha büyük bir endişe vardı ve şu ana kadar ilk çeyrek kazançları bu eğilime karşı çıkıyor ve beklenenden çok daha güçlü görünüyor" dedi.

First Republic Bank hisselerinde sert düşüş

ABD'de bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan First Republic'in hisseleri yüzde 30 civarında değer kaybetti. Bankanın hisseleri, dün yüzde 50 civarında düşerken, bugün yüzde 30'a yakın değer kaybederek 5,75 dolara geriledi. First Republic'in hisse fiyatında geçen yıla göre azalış yüzde 90'ı geçerken, bankanın piyasa değeri 1 milyar doların altına indi.

PacWest Bancorp, bölgesel kredi kuruluşunun ilk çeyrek kâr tahminlerini aşması ve mevduat çıkışlarını dengelemeyi başarmasıyla %14,2 değer kazandı.

S&P 600 bölgesel bankalar alt endeksi %1 yükseldi.

Meta Çarşamba günü piyasa kapanışından sonra sonuçları açıklayacak.