28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.10.2023 21:04 | Son Güncelleme: 03.10.2023 21:22

Netflix Hollywood grevi sonrası zam kararı aldı, hisseleri yükselişe geçti

Netflix yeniden zam hazırlığında. Şirket, abonelik ücretlerinde artışa gitmek için Hollywood oyuncularının grevinin sona ermesini beklerken Netflix'in bu planının duyulmasıyla şirket hisseleri yükselişe geçti
Netflix Hollywood grevi sonrası zam kararı aldı, hisseleri yükselişe geçti

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre Netflix, süregelen Hollywood oyuncularının grevi sona erdikten sonra reklamsız hizmetinin fiyatını artırmayı planlıyor ve şirketin bu planının öğrenilmesiyle birlikte şirket hisseleri yüzde 3'ten fazla yükseliş kaydetti.

WSJ'nin konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre Netflix, dünya genelinde birçok pazarda fiyatları artırmayı tartışıyor, ancak muhtemelen bu artışlara ABD ve Kanada ile başlayacak. Rapora göre, Netflix'in fiyatları ne kadar artıracağı veya yeni fiyatların tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği hemen belli olmadı. Netflix rapor hakkında yorum yapmayı reddetti.

SAG-AFTRA oyuncu sendikası ile stüdyoları temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasındaki görüşmeler devam ediyor ve bir sonraki toplantı Çarşamba günü yapılacak.

Geçici anlaşma

Yazarlar sendikası, beş ay süren ve başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin ardından geçen hafta AMPTP ile geçici bir anlaşma yaptı.

Netflix Şubat ayında bazı ülkelerde abonelik planlarının fiyatlarını düşürdü. Aynı ay, abonelerin şifre paylaşımını engellemek için bir plan hazırladı ve bu plan Mayıs ayında 100'den fazla ülkede uygulamaya konuldu.