08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.11.2023 15:39 | Son Güncelleme: 03.11.2023 15:58

Nüket Mutlu: Yazılı basını dijitale entegre ediyoruz

Marka Konferansı, bu yıl 60’ın üzerinde konuşmacıyı AKM’de ağırladı. Cumhuriyetin 100. yılı temasıyla, 2-3 Kasım’da düzenlenen organizasyonda farklı alanlardan uzman kişiler konuşma yaptı. Oksijen Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Mutlu da, Oksijen yazarı Elif Ergu’nun sorularını yanıtladı
Nüket Mutlu: Yazılı basını dijitale entegre ediyoruz

Eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Yürekli Konferansları tarafından, 2000 yılından bu yana düzenlenen Marka Konferansı, cumhuriyetin 100. yılı temasıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı. 2-3 Kasım’da gerçekleşen Marka 2023, 60’ın üzerinde iş insanı ve fikir liderini bir araya getirdi.

İş hayatında cinsiyet eşitsizliği, eğitim ve mülteci sorunu, azınlık psikolojisi, ötekileştirme ve iklim krizi gibi konuların mercek altına alındığı Marka Konferansı’nda; hipergerçeklik, sürdürülebilir moda, mikrotarım teknolojisi ve derin uzay iletişimi gibi kavramlar üzerinden yenilikçi konseptler ve yaratıcı fikirler paylaşıldı.

"Amacımız dolu dolu bir gazete çıkarmak"

Oksijen Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Mutlu da etkinliğin 2. gününde, Oyunu Değiştiren Olabilmek ve Bilgiye Dayalı Medya başlıklı oturumda, Oksijen gazetesi yazarlarından Elif Ergu’nun sorularını yanıtladı.

Mutlu, “Amacımız gazete okuyucularına dolu dolu ve dijital dünyanın içindeki gençlere de bu dünyaya entegre edilmiş bir gazete sunmak” dedi.

"Öğrenmeye meraklı herkes okuyucumuz"

New York Times, Financial Times, The Economist gibi dünyanın saygın medya kuruluşlarıyla çalıştıklarını söyleyen Mutlu, Oksijen okuyucusunu ise şöyle anlattı: Hayata, okumaya, gezmeye, tarihe, sanata, kısaca öğrenmeye meraklı ve doğru bilgi edinmek isteyen herkes bizim okurumuz.

Her yıl 4 adet sürdürülebilirlik gazetesi

Mutlu, Oksijen’in en çok önemsediği konulardan birinin de sürdürülebilirlik olduğunu söyledi: Senede dört defa yayın yaptığımız sürdürülebilirlik gazetemiz var. Sadece çevre değil, sanatta, ekonomide, şehir hayatında sürdürülebilirlik başta olmak üzere bu alanlarda çalışan uzmanlarla sürdürülebilirlik konusunu gündemimize alıyoruz. Hem kişisel hem de gazete olarak bu konuya çok önem veriyoruz.

"Yazılı basını dijitale entegre ediyoruz"

Genç nüfusun bilgiye hızlı erişme isteğinden bahseden Mutlu, gelenekselleşmiş yazılı basını dijitale entegre ettiklerini “Bilgi kirliliği dünyasında Oksijen’i okumak kıymetli olsun istiyoruz. İki gazete olarak çıkıyoruz. Oksijen ile kitabın, podcast’in, sinemanın, müziğin süzülerek verildiği O2. Faiz oranları kadar yeni çıkan bir film de önemli. Bir de üçüncü bir bebeğimiz var, YouTube kanalımız Oksijen TV. Çünkü insanlar sadece okumayı değil görmeyi de seviyor” sözleriyle anlattı.

“Okurlarımız en büyük yol göstericimiz”

Mutlu, Ergu’nun “Geleceğe yönelik adımlar atarken neler size yol gösteriyor” sorusunu ise “Okurlarımız en önemli yol göstericimiz. Bir de dünyadaki trendleri takip ediyoruz” şeklinde cevapladı. Konuşmasını ise “Oksijen hayattır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız şu günlerde cumhuriyet kadını olmaktan gurur duyuyorum. Hepimizin hayatının her anında bol oksijenli bir hayat diliyorum” sözleriyle sonlandırdı.