26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.06.2023 10:37 | Son Güncelleme: 07.06.2023 10:43

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını istedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulması talebinde bulundu.
SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını istedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), önceki gün Binance’e açtığı davanın ardından bir hamle daha yaparak kripto borsasının varlıklarının bloke edilmesi için mahkemeden geçici bir karar talep etti. SEC, mahkemeye ilettiği son talepte Binance, Binance.US ve Changpeng Zhao tarafından tutulan kripto varlıkların dondurulması için bir geçici kararın çıkarılmasını istedi. SEC’in açtığı davada zaten bu talebin bulunmasına rağmen düzenleyici kurum, bu eylemi hızlandırmak için yeni bir talepte bulundu. 

ABD’deki federal düzenleyiciler Binance tarafından tutulan 2,2 milyar dolarlık Amerikalı yatırımcı varlığının dondurulmaması halinde Binance kurucusu Changpeng Zhao tarafından çalınması riski altında olduğunu söyledi.

SEC, borsanın varlıklarının ivedi şekilde bloke edilmesine gerekçe olarak Binance’in ve CEO’su Changpeng Zhao’nun müşteri varlıklarını kendi çıkarları için kullandığı iddiasını gösterdi. SEC, bu yolla müşteri varlıklarının güvence altına alınacağı görüşünü savunmaya devam ediyor. Düzenleyici kurum, ayrıca bloke talebinde Binance.US’nin kullanıcıların varlıklarını çekme konusunda bir kısıt getirilmemesini istiyor.

Bu talebin üzerine Binance.US, resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada SEC’in müşteri varlıklarını güvenceye almak bahanesiyle davada avantaj elde etme çabasında olduğu ifadesini kullandı.

SEC, kripto borsası ve CZ’nin kripto varlıklarının dondurulması talebiyle birlikte şirketin bilançosunun tam ve detaylı bir şekilde yeminli bir denetim şirketi aracılığıyla kamuya açıklanması talebini de iletti. 

Bu hafta SEC’in piyasanın en büyük borsaları Binance ve Coinbase’e yönelik başlattığı yasal mücadelenin ardından piyasada düşüş sonrası dünkü işlemlerde önemli bir toparlanma görüldü. Bitcoin, son 24 saatte %4’ün üzerinde değer artışıyla 27.300 dolara kadar yükseldi. Günün ilk saatlerinde bir miktar gerileyen BTC, sabah saatlerinde 26.800 dolar bandında hareket ediyor.  Toplam piyasa değeri ise dünkü talep artışıyla birlikte 1,12 trilyon dolar seviyelerine yükseldi.