28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2023 13:42 | Son Güncelleme: 07.07.2023 15:59

Tüm otomobillerde MTV iki kat alınacak

2023'te bir defa olmak üzere tüm otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi iki defa ödenecek. Meclise sunulan kanun teklifine göre tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlu taşıt vergisi uygulanacak.
Tüm otomobillerde MTV iki kat alınacak

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlardan iki katı olarak alınacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

MTV'ye ilişkin de çalışmaları olduğunu belirten Güler, "17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV'de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz" dedi. Buna göre tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlu taşıt vergisi uygulanacak. Güler, MTV'ye yapılan düzenleme ile iki kez ödenmesinin nedeni olarak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan finansman açığını işaret etti.