17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2023 17:53 | Son Güncelleme: 15.07.2023 18:14

Uzaktan çalışırken verimli olduğu göstermenin 3 yolu

Pandemiyle iş hayatına giren uzaktan çalışma üzerine tartışmalar devam ediyor. Her 5 yöneticiden 4'ü verimliliğin azaldığını söylüyor, çalışanlar ise performanslarının arttığını savunuyor. Bloomberg evde çalışırken verimli olduğunu göstermenin yollarını yazdı
Uzaktan çalışırken verimli olduğu göstermenin 3 yolu

Covid-19 ile birlikte başlayan ve hala birçok şirkette devam eden uzaktan çalışmanın verimliliği tartışılıyor. Her 5 yöneticiden 4'ü, hibrit çalışmaya geçişin çalışan verimliliğine olan güvenlerini sarstığını söylüyor. Uzaktan çalışanlar ise eleştirin tam eksine evde daha üretken olduklarını savunuyor. Yapılan araştırmalar ve anketlerde çalışanları destekliyor.

Ofise dönüş baskıyı artırıyor

Her geçen gün daha fazla şirketin ofise dönüş kararı alması, çalışanların üzerindeki uzaktan da işlerini yapabildiklerini kanıtlama baskısını arttırıyor. Bloomberg üst düzey yöneticilere çalışanlarının ofiste olsun ya da olmasın üretkenliklerini gösterebilecekleri en önemli yolları sordu. İşte verimliliğinizi göstermenin en iyi 3 yolu:

Hedef belirleyin

New York merkezli bir halkla ilişkiler ajansı olan The Sway Effect'in kurucusu ve başkanı Jennifer Risi, çalışanların benzer bir dizi hedef belirlemesini ve ardından ilerlemelerini ölçmek için bu hedefleri düzenli olarak kullanmalarını öneriyor. Risi, "Hedeflere ulaşıldığından emin olmak için sürekli iletişim halindeyiz" diyor. Kimin başarılı olduğunu ve kimin ekstra desteğe ihtiyaç duyabileceğini belirlemek için 'güven ama doğrula' yaklaşımını kullanıyor. Yıl boyunca ilerlemenizi takip etmeniz önemli, böylece kazanımları doğrulamaya hazır olursunuz ve hatta bu konuda proaktif olabilirsiniz.

Dijital olarak ulaşabilir olun

Uzak bir konumdan başarılı olmak ve yöneticinize güven vermek için iletişim kurmak, Zoom kameranızı hazır tutmak ve ofis dışında çalışabileceğiniz konusunda kendinizi kandırmamak önemli. Yazılım şirketi Join Digital'in CEO'su Karl May, üst düzey yöneticileri de sık sık kontroller yapmaya çağırıyor. Uzaktan çalışanların, başarılı olduklarını göstermek için bu tür fırsatları kaçırmaması gerektiğini savunan May, herkesin toplantılara katılması gerektiği ve bu sanal buluşmaların anlaşılabilir olması için tıpkı ofisteki gibi kuralları olduğuna dikkat çekiyor.

Gerektiğinde ofise gidin

Kendinizi ortak bir hedef doğrultusunda çalışan ekibin parçası haline getirmek önemlidir. Bu da kritik toplantılar için ya da önemli yöneticileriniz ofisteyken işe gitmek için çaba sarf etmek anlamına gelir. Güney Kaliforniya Üniversitesi Bilgi Bilimleri Enstitüsü İcra Direktörü Craig Knoblock "Ekipleri düzenli olarak yüz yüze toplantılar yapmaya teşvik ettik" diyor ve ofis içi kaynaşma ve bir araya gelmenin ofis dışı üretkenliğe, bağlılığa ve güvene dönüştüğüne dikket çekiyor.