30 Temmuz 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 13:54 | Son Güncelleme: 08.11.2023 14:51

Zara, Galataport'taki konsept mağazasıyla Karaköy'e geliyor

Mağaza içi ve online olmak üzere bağlantılı bir alışveriş deneyimi sunmak üzere yenilikçi teknolojinin entegre edildiği Galataport'ta bulunan Zara mağazası, markanın en yeni modellerini müşterilerine sunuyor
Zara, Galataport'taki konsept mağazasıyla Karaköy'e geliyor

Zara, Beyoğlu bölgesinde alışverişin kalbinin attığı Galataport'ta, yeni konsept mağazasını açıyor. Bu merkezi alanda birinci sınıf bir konumda yer alan ve 3 kata sahip mağaza, bölgenin en yeni ticari yapısında kolayca göze çarpan D Blok’ta bulunuyor.

Yeni mağaza, Inditex ve Zara'nın müşterilerinin moda deneyimini ferah, yenilikçi ve davetkar bir ortamda deneyimlemelerini sağlamak amacıyla verimli teknolojik araçlarla donatılmış, daha büyük alanlı mağaza açma stratejisini yansıtıyor. Mekanın kalitesi bu konseptin hayati bir parçası. İç mekan ağırlıklı olarak temizlik ve doğallığı çağrıştıracak beyazlığa, ahşap mobilyalar ve doğal kumaşlarla renk ve sıcaklık dokunuşları yapılmış. Mağazada Kadın ve Erkek moda koleksiyonları bir arada sunuluyor. Ayrıca ayakkabı, aksesuar ve Zara'nın lansmanını yeni yaptığı beauty kategorilerine ayrılmış yeni 'butik' alanlar da bulunuyor. Kendine özgü tasarım ve mobilyalara sahip bu alanlar, kişiye özel bir hizmet için, bitişik nizam ürün alanları olarak dizayn edilmiş.

Yenilikçi müşteri hizmetleri teknolojisi

Zara uygulamasıyla tamamen entegre, son teknoloji araçlarıyla donatılmış Galataport konsept mağazası, Zara müşterilerine benzersiz bir moda deneyimi sunuyor. Bu entegre hizmetlerin bazıları arasında deneme kabini rezervasyon hizmeti, online siparişler için iki saatte teslim alma hizmeti, ‘self checkout’ alanları ve mağaza stoklarında bulunan ürünleri online sorgulama olanakları yer alıyor.

Daha sürdürülebilir bir mağaza

Zara'nın daha sürdürülebilir mağazalar sunma taahhüdünün bir parçası olarak, Galataport Zara mağazası, geleneksel bir perakende mağazayla karşılaştırıldığında enerji ve su kullanımını azaltacak şekilde tasarlanmış, inşa edilmiş ve yönetilmekte. Bu adım, Zara'nın uygulamalarını iyileştirme amaçları doğrultusunda, standartlarını sürekli olarak gözden geçirme taahhüdüyle uyumlu.

Mağaza, bu kriterleri karşıladığından emin olmak adına, Zara merkezi sistemine bağlı. Bu sayede, diğer şeylerin yanı sıra, aydınlatma, ısıtma ve iklimlendirmeyi belirli bir mağazanın herhangi bir anda ihtiyaç duyacağı şekilde programlayabiliyor. Bu yaklaşım sayesinde, enerji tüketimini kontrol ederek optimize ediyor, CO2 emisyonlarını sınırlandırıyor.