18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 10:23 | Son Güncelleme: 15.08.2023 10:28

Apple TV’den ikinci Lionel Messi belgeseli: Inter Miami transferi dizi olacak

Lionel Messi'nin Dünya Kupası macerasından sonra Inter Miami’ye transferi de belgesel oluyor. 6 bölümde oluşacak Apple TV dizisi hem transferin bilinmeyen yönlerini anlatacak hem de Messi'ye para kazandıracak
Apple TV’den ikinci Lionel Messi belgeseli: Inter Miami transferi dizi olacak

Futbolun yaşayan efsanesi Lionel Messi, yaz transfer döneminin başında Barcelona’nın 'Evine dön' çağrısını ve Suudilerin 500 milyon euroluk tekliflerini reddederek ABD futbol ligi MLS takımlarından Inter Miami’yi seçti. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hayatına son derece başarılı bir başlangıç yapan Messi, Miami'nin Lig Kupası'nda yarı finale yükselmesine yardımcı oldu ve şu ana kadar oynadığı 5 maçta 8 gol attı. Arjantinli yıldız bir sonraki maçını bugün Philadelphia Union'a karşı Lig Kupası'nda oynayacak.

Apple TV'den kar payı alacak

Yeşil sahada her zamanki gibi başarılı sonuçlara imza atan Messi ekonomik olarak da MLS'i seçmesinin meyvelerini topluyor. Daha önce Messi'nin Arjantil ile kazandığı dünya kupasının belgesini hazırlayacağını duyuran Apple TV yeni bir projeye başladı. Messi'nin, Inter Miami'ye transferi belgesel olacak. 6 bölümden oluşacak dizi, 36 yaşındaki oyuncunun Paris Saint-Germain'den ayrılıp Amerika'ya gelme sürecinin bilinmeyenlerini anlatacak. Messi'nin maaşının yanısıra MLS yayıncısı Apple TV ve forma sponsoru Adidas’ın kârından pay aldığı düşünüldüğünde ismi henüz açıklanmayan belgesel sadece bilinmeyenleri anlatmakla kalmayacak aynı zamanda efsane 10 numaraya servet kazandıracak.

Daha fazla bilgi

Apple, yılın başlarında Major League Soccer (MLS) ve Major League Baseball (MLB) haklarını 2,5 milyar dolara satın aldı. Lionel Messi'nin haziran ayında MLS'ye transfer olmasıyla MLS Season Pass'in aboneliklerde hızlı bir artış yaşandı. Apple CEO'su Tim Cook da konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Messi'nin aboneliklerin artışından büyük oranda etkisi olduğunu belirtti. Resmi rakamlar açıklanmasa da artışın yeni projelerin önüne açacak kadar yüksek olduğu konuşuluyor.