25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Hayat bir müzikal olsa keşke!

Aslında sadece çocukların değil büyüklerin de daha çok müzikal izlemesi lazım... 
Hayat bir müzikal olsa keşke!
Disney’in yıllardır animasyonlarında müziği çok fazla önemsemesi boşuna değil. Çocuklar müzikli hikayelerle daha kolay bağ kuruyor. İyi şarkılarla bezenmiş hikayeler onların akıllarında ve günlük hayatlarında daha uzun süre kalıyor. Bu sayede hikayelerin pozitif mesajları da daha kalıcı bir şekilde yerleşebiliyor. Geçtiğimiz günlerde Netflix’in çocuklar ve ebeveynler tarafından ilgiyle karşılanan yeni müzikal animasyonu Vivo’yla birlikte çocuklarla izlenebilecek birkaç müzikal filmi daha analım...

Vivo, 7+

Vivo, nadir bir memeli türü olan ‘bal ayısı’ sevimli kahramanı (onu seslendiren yetenekli sanatçı Lin-Manuel Miranda’nın da büyük katkısıyla), fıkır fıkır şarkıları ve pozitif mesajlarla dolu hikayesiyle son derece renkli ve akıcı bir animasyon. Latin ezgilerle süslü müzikler sayesinde film sizi uzun süre terk etmiyor. Yılan sahnesi biraz ürkütücü gelebilir bazı hassas küçüklere ama onun dışında tam bir aile eğlencesi. (Netflix)

Şakrak Jangle’ın Noel Serüveni / Jingle Jangle,  7+

Mekanik oyuncaklarla dolu, kalabalık dans sahneleri ve ritmi yüksek şarkılarla da desteklenmiş renkli bir film. Ne kadar büyük kayıplar yaşasak da küsüp bir kenara çekilmenin doğru bir şey olmadığını anlatıyor. Hayat dolu ve zeki bir kız çocuğu, her şeyden vazgeçmiş dedesini yeniden yaşama bağlıyor. Üstelik sadece iyi yürekli değil, matematiğe ve fiziğe de çok meraklı bir kız olarak çocuklar için harika bir rol model oluşturuyor. (Netflix)

Timsah Çocuk Arlo / Arlo: The Aligator Boy,  9+

Gerçek ailesi tarafından daha bebekken terk edilmiş timsah çocuk Arlo, taşrada nehir kenarındaki kulübesinde yalnız yaşayan Edmee adlı bir kadın tarafından büyütülmüştür. Arlo hayat dolu, neşeli ve çok iyi huylu bir çocuktur. Doğum gününde Edmee ona aslında New York doğumlu olduğunu ve gerçek babasının ismini açıklar. Babasını ve gerçek kimliğini bulmak için maceralı bir yolculuğa çıkar. Biraz köşeli bir hikayeye sahip ama bol pozitif mesajları olan neşeli ve yaratıcı bir müzikal. (Netflix)

Sefiller / Les Misérables,  12+

Milyonlarca insanı kendisine hayran bırakan roman, Fransız İhtilali’nin ardından yaşanan hayal kırıklığının fakir halk üzerindeki etkisi ve içlerinde yanan isyan ateşinin nasıl tekrar canlandığının hikayesini anlatır. Victor Hugo’nun dev eserinin müzikal uyarlamasını müthiş bir kadroyla perdeye taşıyan 2012 yapımı film insanı duygudan duyguya sürükleyen, son derece güçlü ve sarsıcı bir yapım. (Prime Video)