26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2021 09:38 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Hem fantastik hem de mesajı var

Büyük-küçük hepimizin fantastik hikayelere ihtiyacı var ama en güzelleri çocuklar için pozitif mesajlar da içerenleri... 
Hem fantastik hem de mesajı var
Burak Göral Masallardan beri hayal gücümüzü tetikleyen, fantastik eserler yaşa bakmaksızın bütün insanları etkilemekte. Bu yüzden fantastik edebiyat ve sinema hiçbir zaman popülaritesini yitirmez. Dijital platformlar da özellikle çocuk içeriklerinde fantastik filmlere ve dizilere çok fazla yer vermekte. Ancak en nitelikli olanları sadece aksiyona, heyecana ve çizgi film şiddetine yaslanmayıp; onlara eğlenirlerken anlamlı bir hikayeyle birlikte bazı değerli mesajlar vermeyi de amaçlayanlar. Çocukla Sinema’nın bu haftaki seçkisi tam da böyle filmlerden oluşuyor... Yaman Tilki (Fantastic Mr. Fox) 8+: Çocuk edebiyatının en iyi yazarlarından biri olan Roald Dahl’ın belki ilk akla gelen klasik hikâyelerinden biri değil Yaman Tilki. Sıra dışı mizah anlayışıyla sinemaseverlerin gönüllerinde yer edinen Wes Anderson’ın bu tuhaf uyarlamasında da hikâyenin sivri köşeleri, özellikle daha da belirginleştirilmiş. Mizah anlayışı ve değişik macerasıyla farklı bir film deneyimi aileler için. (Prime Video)
Uzaklar
Uzaklar
Uzaklar (Away) 9+: Bol ödüllü ve felsefesi oldukça güçlü oluşturulmuş Letonya yapımı bu diyalogsuz animasyon filmde, uçak kazası sonucunda kendisini paraşütüyle bir ağaca asılı bulan genç bir çocuğun gizemli bir adadaki yolculuğu anlatılıyor. Büyümek, hayatın zorlukları ve korkularla baş etmek, kişiliğini ve karakterini bulmak gibi çok önemli temaları işleyen heyecanlı bir macera. (beIN Connect) Dora ve Kayıp Altın Şehri (Dora and the Lost City of Gold) 8+: Hem macera hem de çocukların öğrenme merakını artırmayı amaçlayan bir bakış içeriyor film. Özellikle kız çocukları için meraklı ve araştırmacı bir rol model oluşturan Dora dizideki gibi bazen kameraya bakarak izleyenlerle interaktif bir bağ kuruyor. Küçük çocuklar için yapılmış bir Indiana Jones macerası da diyebiliriz. (Netflix)
Yürüyen Şato
Yürüyen Şato
Yürüyen Şato (Howl’s Moving Castle) 8+: 18 yaşındaki Sophie cadı büyüsü ile 90 yaşında bir kadına dönüşür. Sophie evini terk eder ve Howl adında bir büyücünün yürüyen şatosuna temizlikçi olarak girer. Bir Miyazaki başyapıtı. (Netflix) Astronot Willy: Macera Gezegeni (Terra Willy) 7+: Gelecekte bir zamanda, birer bilim insanı olan anne ve babasıyla birlikte uzayda yolculuk yapan 8-9 yaşlarında bir çocuk olan Willy, beklenmedik bir kaza sonucu onlardan ayrılır ve kendini hiç bilmediği bir gezegende bulur. Fransız yapımı. (BluTV)