29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Her şey durunca bile bu kadınlar durmadı

Wonder Woman serisi ile tanınan Gal Gadot, National Geographic için bir dizi belgesel çekti. Etki Yaratan Kadınlar ilham verici güçlü karakterleri anlatıyor
Her şey durunca bile bu kadınlar durmadı

Gal Gadot’un sunuculuğunu ve aynı zamanda kocası Jaron Varsano ile birlikte yapımcılığını üstlendiği belgesel, içinde bulundukları topluma dokunan, dünyayı değiştirmek için adım atan ve birçok kişiye ilham veren inanılmaz kadınların güçlü hikayelerini konu alıyor. Gal Gadot ile Etki Yaratan Kadınlar karşılaştıkları su ve çevre kirliliği, ayrımcılık, yoksulluk ve şiddet gibi birçok probleme rağmen kararlı bir şekilde karşı koymaya, seslerini duyurmaya, hayal kurmaya, üretmeye ve liderlik etmeye devam eden cesur kadınları konuk ediyor. Brezilya, Porto Riko, Michigan, Kaliforniya, Louisiana ve Tennessee gibi farklı yerlerde yaşasalar da çevrelerindeki insanların hayatlarını iyileştirmeye olan kararlılıkları ve bağlılıklarıyla öne çıkan kadınların hikayesi, 27 Haziran Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Variety dergisinin National Geographic için düzenlediği, ekibin ve diziye konuk olan kadınların bazılarının katıldığı zoom toplantısını izledik. Bu fikir nereden çıktı?  Gal Gadot: Wonder Woman’ın başarısından, onca ünden sonra, bu kadar çok insana ulaşabiliyorken bu enerjiyi iyi bir şeye dönüştürebilmenin yollarını aradık bir süre Jaron’la birlikte. İnsanlarda pozitif hisler uyandıracak projelere ışık tutmak istedik. O arada Jaron yapımcımız Ryan’la tanıştı. Brezilyalı bir balerinle ilgili muhteşem bir kısa film yapmıştı. İkimiz de o kısa filmdeki kızın azmine, tutkusuna âşık olduk. Sonra Jaron bu fikirden yola çıkarak bir konsept oluşturmayı önerdi. Ve böylece her bölümü farklı bir kahramana odaklanan kısa metrajlı bir belgesel dizisi yapmaya karar verdik. Kahramanlarınızı nasıl buldunuz, hem de bütün dünya karantinadayken?  Çoğunlukla sosyal medyadan. Covid’den önce ne planladığımızı anlatayım biraz. Dizinin temel fikri insanların arasındaki bağa, dünyanın neresinde olursanız olun günün sonunda aynı şeylerden ötürü acı çektiğinize dikkat çekmek. Orta Doğu’dan, Asya’dan, ABD hikayeler bulduk, bütün dünya birbirine bağlı aslında. Sonra Covid çıktı. Ne yapacağımızı bilmiyorduk çünkü artık seyahat edemiyorduk. Sonra biraz araştırma yaptık ve inanılmaz yerel hikayeler bulduk. Sonuç olarak da diziyi yerel hikayelerle, insanların en zor zamanlarında, pandemi sırasında çekmeye karar verdik. Ki dünyanın bir sürü yerinde insanlar hâlâ çok zor durumdalar.

Gadot’nun eşi ve ortak yapımcısı Jaron Vorsano da Zoom’a katıldı.
Gadot’nun eşi ve ortak yapımcısı Jaron Vorsano da Zoom’a katıldı.
Her bölüm 12-13 dakika… Daha uzun bölümler çekmeyi istemediniz mi hiç?  Jaron: Tabii ki istedik, hikayeleri çok daha ayrıntılı anlatmak istedik. Ama mecrayı da anlamak gerekiyor. Sosyal medyada hemen karşılık bulabilecek, insanları harekete geçirecek, ilham verecek şekilde düzenledik bölümleri. Aslında en zor kısım da buydu. Bu kadınların hepsi derya gibi ama sosyal medyaya uygun bölümler yapmak zorundaydık. Yürütücü yapımcı olarak ilk deneyiminiz nasıldı? İkiniz için de?  Gal: Şahane bir yolculuktu. İlk işimizin ikimiz için de tutkulu olduğumuz bir konuda olması, bu kadar pozitif ve güçlü hikayeler bulmamız… Şahane bir fırsat oldu bizim için. Ben bu ilk işimizden gurur duyuyorum. Jaron: Hepimiz iyilik yapmaya odaklı bu projeye dört elle sarıldık, sonuç da o nedenle çok güzel oldu.

Hikayeleri bulduk pandemi başladı


Gerilim dolu bir aile draması: Smother

Smother BBC First

Madencilik şirketine karşı: The Republic of Sarah

The Republic Of SarahD-Smart