08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2024 11:25 | Son Güncelleme: 12.07.2024 11:27

House of the Dragon izleyicilere istediklerini verdi: 4. bölüm sezonun reyting rekorunu kırdı

House of the Dragon'ın 2. sezon 4. bölümü The Red Dragon and the Gold hem reytinglerde hem de eleştirmen puanlarında sezonun en iyi bölümü olmayı başardı
House of the Dragon izleyicilere istediklerini verdi: 4. bölüm sezonun reyting rekorunu kırdı

House of the Dragon'ın 2. sezon 4. bölümü The Red Dragon and the Gold, izleyicilere uzun zamandır bekledikleri Ejderhaların Dansı'nı sundu. HBO'nun bu yapımı, yeni bölümüyle sezonun reyting ve yüksek puan rekorlarını kırdı.

Amerikalı yazar George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisi 2019’da final yaptı. HBO, bu popüler serinin devamı olarak House of the Dragon spin-offunu seçti. Martin’in Ateş ve Kan adlı kitabından uyarlanan bu yeni dizi, 2. sezonuyla geçtiğimiz haftalarda yayına başladı. Dizinin 2. sezon 3. bölümü, 4. bölümdeki olayların ön hazırlığını yaparken yeni bölüm ise hayranların beklentilerini fazlasıyla karşıladı.

4. Bölüm sezonun zirvesinde

House of the Dragon 2. sezon 4. bölüm The Red Dragon and the Gold, hayranlar tarafından dizinin en yüksek puan alan bölümü oldu. Aynı zamanda bu sezonun en çok izlenen bölümü olmayı da başardı.

4. bölüm, büyük ölçüde Rook’s Rest Kalesi üzerindeki devasa ejderha savaşına hazırlık sahneleriyle geçti. Yeşillerden Sunfyre ve Vhagar ile Siyahlardan ittifaktan Meleys'in karşı karşıya geldiği savaş, sezonun en etkileyici sahneleri oldu.

İlk sezonun en yüksek puanlı bölümünü geride bıraktı

IMDb’de verilen oylara bakıldığında hayranlar, Ejderhaların Dansı olarak bilinen bu savaştan oldukça memnun kaldılar. The Red Dragon and the Gold bölümü, 32 bin oyla 9,6/10 puan aldı. Bu puan, ilk sezonun en yüksek puanlı bölümü olan The Lord of the Tides'ın 9,3/10’luk puanını geride bıraktı.

8,11 milyon izlenme

The Red Dragon and the Gold bölümü, izlenme oranları açısından da sezonun zirvesine çıktı. Variety’nin haberine göre, bu bölümü HBO ve Max üzerinden pazar günü 8,11 milyon kişi izledi ve sezonun en yüksek izlenme oranlarına ulaşıldı.

2. sezonun ilk bölümü A Son for a Son 7,8 milyon kişi tarafından izlenmişti. Birkaç hafta içinde bu bölümün toplam izleyici sayısı 25 milyona yaklaştı. Yeni sezonun izlenme oranları güçlü olsa da ilk sezonun açılış bölümünü aşamadı. House of the Dragon’ın açılış bölümü, yayınlandığı gece 10 milyon kişi tarafından izlenmişti.

3. sezon için resmi onayı aldı

House of the Dragon, 3. sezon için resmi onayı şimdiden aldı. Ayrıca, bir diğer Game of Thrones yan dizisi olan A Knight of the Seven Kingdoms da prodüksiyon aşamasına geçti.