29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Kasabanın yaralarını deşen cinayet

beIN Connect’teki mini dizi Mare of Easttown’da Oscar ödüllü Kate Winslet’i küçük bir kasabanın dedektifi olarak izliyoruz. Hayatı boyunca yaşadığı bu kasabayı tam anlamıyla tanıması için bir annenin ölümünü soruşturması gerekiyor
Kasabanın yaralarını deşen cinayet
Defne Akman
[email protected] Başrolünü Kate Winslet’in üstlendiği, oyuncu kadrosunda Guy Pearce, Julianne Nicholson, Evan Peters ve Jean Smart’ın yer aldığı Pensilvanya’nın bir kasabasında gerçekleşen cinayeti soruşturan dedektifin başından geçenlerin konu edildiği HBO yapımı mini dizi Mare of Easttown, ABD’den 24 saat sonra 19 Nisan Pazartesi beIN Connect’te. Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet, bu sefer ekranlara bir kasaba dedektifi olarak dönüyor. Herkesin birbirini tanıdığı ve hayatı boyunca orada yaşadığı Pensilvanya’da küçük bir kasabada günlerini önemsiz soygunları soruşturarak geçiren Mare Sheehan’ın hayatı bir gün Erin (Devs’den tanıdığımız Cailee Spaeny) adında genç bir annenin ölü bulunmasıyla birlikte değişiyor. Bu cinayetle birlikte, bir yıl önce bir kızın ortadan kaybolmasına dair aydınlatılmamış bir başka olay yeniden gündeme gelir. Kurbanın annesi, Mare’i kızının bulunması için yeteri kadar çaba göstermemekle suçlamaktadır. 

Kasabanın sırları

Evan Peters ise diziye ikinci bölümde Mare’in davada birlikte çalışacağı dedektif olarak katılıyor. Cinayet soruşturması tüm kasabada dallanıp budaklanırken eski yaraları da açıyor ve Mare’in tüm hayatı boyunca tanıdığı insanları başka bir gözle, etraflıca incelemesi gerekiyor. Başrolünde Ben Affleck’in yer aldığı 2020 tarihli The Way Back filminin de senaristi Brad Ingelby ve The Leftovers ve Westworld’den de tanıyacağınız yönetmen Craig Zobel, sıradan evleri ve insanlarıyla sonsuz bir bedbahtlık içindeki kasabayı tüm gerçekliğiyle birlikte yansıtıyorlar. Dizi, ergen hamileliği, intihar ve uyuşturucu bağımlılığı gibi kasvetli konulara girse de özellikle Mare’in annesi Helen’ın (Jean Smart) yer aldığı sahnelerde eğlenceli bir yanı da var. Sorunlu ailesi ve arkadaşları arasında ayakta kalmaya çalışan kareli gömlekli, at kuyruklu bezgin dedektif Mare rolünde Kate Winslet harikulade. Mare of Easttown yalnızca bir dedektif hikayesi değil. Bir cinayetin aydınlatılmasını konu alıyor ama bunun yanı sıra tüm ayrıntılarıyla birlikte sizi olayların gerçekleştiği sarmalın içine çekiyor ve alıp başka dünyalara götürüyor.
Guy Pierce ve Kate Winslet, Mildred Pierce’dan sonra yeniden bir dizide başrolleri paylaşıyor
Guy Pierce ve Kate Winslet, Mildred Pierce’dan sonra yeniden bir dizide başrolleri paylaşıyor

Küçük yerlerin sürükleyici maceraları

True Detective Nic Pizzolatto’nun antolojisinde, suçun ve yasanın her iki tarafında yer alan polis ve suçluların karanlık dünyaları anlatılıyor. (Blu TV) Bozkır Başkomiser Seyfi (Yiğit Özşener) ve genç ortağı Nuri Pamir (Ekin Koç), bir çocuk cinayetini aydınlatmak için çalışırken, şehrin nüfuzlu insanlarıyla karşı karşıya gelirler. (Blu TV) Ozark Finansal planlamacı Marty Byrde, ailesiyle birlikte Chicago’yu geride bırakarak bir uyuşturucu baronunun parasını aklamak üzere Missouri’nin Ozark kasabasına taşınır. (Netflix) Dark Kurgusal bir Alman kasabası olan Winden’da iki çocuğun ortadan kaybolmasıyla birlikte, kasabanın sorunlu geçmişi de doğa üstü olaylarla birlikte dökülmeye başlar. (Netflix)