24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Korku filmi sevenlere

80 milyondan fazla satan korku hikayeleri serisinden uyarlanan üç Netflix filmi, üç ayrı zamanda geçiyor ve türün sevenlerini memnun ediyor
Korku filmi sevenlere

Robert Lawrence Stine 1989’da ilk Fear Street hikayesini yayınladığında bugünleri öngörebilmiş miydi bilinmez ancak 50’nin üzerinde kitapla günümüze kadar süren bu çılgınlık 80 milyondan fazla sattı. Kendi tarzında, edebiyat dünyasının önde gelen serilerinden olan Fear Street üç film halinde Netflix için uyarlandı. 2 ve 9 Temmuz’da eklenen iki filmin ardından 16 Temmuz’da gelecek üçüncü filmle birlikte seri tamamlanacak. Stine’ın genişletilmiş evreni bir sonsuzluk döngüsünde devam eder. Shadyside adlı kasabada yaşanan ve her biri farklı karakterlerin başına gelenlere odaklanan hikayeler oldukça ilgi çekiciydi. Üçlemenin yönetmeni Leigh Janiak filmin bu hikayelerin hiçbirinin birebir alıntı olmadığını, aynı evreni ve sonsuzluk döngüsünü kullanarak 300 yıllık bir hikaye anlattıklarını belirtiyor. 1994’te geçen ilk filmin ardından önce bu hafta 1978’e gidiyor ve hikayeyi haftaya 1666’da noktalıyoruz.

Üç haftalık eğlence

41 yaşındaki yönetmen çocukluğunda ve gençliğinde Fear Street serisinin sıkı bir okuyucusu olduğunu ve filmler için teklif aldığında çok heyecanlandığını belirtiyor. Hem çok içselleştirdiği bir hikayeyi uyarlayan yönetmeni hem de genç kadroyu düşündüğümüzde üçleme için heyecan duymak çok kolay. Yine Janiak’ın belirttiğine göre film bazı korku filmi klişelerini de yıkıyor, örneğin ötekilerin ölüp beyazların hayatta kaldığı bir seri bizi beklemiyor. Bir sonsuzluk döngüsünde korkunç film severler için üç haftalık bir eğlence olduğunu söylemek mümkün.

Üç büyük soygun!

Elinizde olsa, gerekli yeteneğe ve güce sahip olsanız kendinizi milyonlarca dolar çalmaktan alıkoyabilir miydiniz? Cevabınız hayırsa bir daha düşünün. Başlangıçta çerez bir içerik olarak görünen yarı kurgu yarı belgesel Heist, böyle bir soruyu da sorarak oldukça ciddi bir hale bürünüyor. Üç büyük soygunun ve soyguncunun hikayesi Netflix kütüphanesinde yerini alırken işin etik kısmını sorgulamak da biz izleyicilere kalacak gibi görünüyor. Çalınacak kadar değerli tek şey de para değil üstelik.

Maskeli yarışma

Kısmetse Olur’un daha uçuğu nasıl olur hiç merak ettiniz mi? 21 Temmuz’da Netflix’te yayına girecek Sexy Beasts tam olarak bu. “Önce iç güzellik” diyenlerin yüzlerini göstermeden, maskelerle birbirleriyle flörtleşip doğru eşi seçmelerini konu alan bu reality şovu izlemek çok garip bir deneyim olabilir. Bakalım çok mu güleceğiz yoksa işler gerçekten romantik mi olacak?