29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Küçüklere kendini keşfetme hikayeleri

Yolunu bulmadan önce kendini bulmaya çalışan minikler…
Küçüklere kendini keşfetme hikayeleri
Burak Göral
Animasyon sinemasının en sevdiği konulardan biri kendini anlamaya başlayan, kendi potansiyelinin farkına varan ya da hayattaki yerini, kendi en iyi özelliklerini keşfeden karakterlerin hikayeleri... Aslında bu hikayelerin temelinde ünlü Çirkin Ördek Yavrusu masalı vardır da diyebiliriz. Platformlarda bu temayı işleyen filmlere de sıkça rastlamak mümkün.

Bak Şu Leyleğe  7+ 

Bir ayı yüzünden anne-babasını daha yumurtasından çıkmadan önce kaybeden Richard adlı bir serçe, onu bulan bir leylek tarafından korumaya alınır. Leylekler tarafından büyütüldüğü için kendini de leylek zanneden Richard, ailesine onlardan biri olduğunu ispatlamak için Afrika’ya doğru göç yolculuğuna çıkan leyleklere yetişmeye çalışır. En başı biraz üzücü, sonrasında da bazı sahnelerde düştüğü tehlikeli durumlar yüzünden fazla heyecanlı gelebilir küçüklere. (BluTV)

Robin Robin, 6+

Fareler tarafından yetiştirilen küçük bir kuş, kendisini iyi bir fare olmaya zorlamaktadır. Robin fare ailesiyle birlikte etraftaki büyük evlere girerek kırıntı ve yemek artıkları toplamaya çalışıyordur. Ancak tabii ki bir fare çevikliğinde olmadığı için yeterince verimli olamıyordur. Evlerdeki Noel hazırlığı daha çok kırıntı demektir ve Robin kendisini kanıtlamak için tek başına bir maceraya girişir. Koyun Shaun’un yapımcılarından duygusal ve usta işi 30 dakikalık nefis bir canlandırma. (Netflix)

Küçük Cadı Kiki,  5+

Cadılar 13 yaşına geldiğinde adet olduğu üzere, evden ayrılıp kendi ayakları üstünde durmaya çalışıyorlardır. Küçük cadı Kiki de 13 yaşına gelmiş, son derece heyecanlı, meraklı ve yardımsever bir cadıdır. Studio Ghibli ve üstat Miyazaki’nin bu başyapıtında çok sevimli bir karakter olarak tasarlanan Kiki’nin üzerinden çocukluğun özgür ruhu ve ‘kendini keşfetmek’ teması anlatılır. (Netflix)