29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Neşeli günler 

Çocuklar için yapılan bazı nitelikli ve eğlendirici çocuk programları bütün ailenin birlikte ekran başına geçebileceği fırsatlar yaratıyor
Neşeli günler 
Yetişkinlerin çocuklarla birlikte sundukları ya da çocuk izleyicileri eğlendirerek bilgilendirdiği nitelikli çocuk programları bizim de çocukluğumuzun en değerli anılarını oluşturuyordu. Nitekim bir kuşak Adile Naşit’in, Levent Kırca’nın, Barış Manço’nun yaptığı çocuk programlarını hâlâ unutamaz. Şimdiki çocuklar için ise daha fazla içerik ve mecra var ama onlar için yapılmış nitelikli çocuk programları fazla yok. Yine de Netflix bu konuda oldukça farklı içerikler üretebiliyor. Bu yüzden bu haftaki seçkimizde çoğunluğu ele geçirdi.

Puki Parkta, 3+

Ataşehir Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerini içeren YouTube kanalı Ataşehir Kültür’ün 3-6 yaş arası okul öncesi çocuklar için tasarladığı haftalık bir kukla şovu Puki Parkta. Bir çocuk parkının içindeki küçük evinde yaşayan Puki her bölümde ona refakat eden bir yetişkinle eğlenceli sohbetler yaparak ve bazen de şarkı söyleyerek izleyen çocukların da temel bazı konularda bilgilenmelerini sağlıyor. Her bölümde bir tiyatro grubunun sanatçıları konuk oluyor. (YouTube)

A Little Help With Carol Burnett, 7+

Amerikalı komedyen/oyuncu Carol Burnett’in çocuklarla birlikte sunduğu farklı ve eğlenceli bir şov programı. Her bölümde bir ana tema üzerinden çocuklarla sohbet ediliyor, çocuklar en ciddi konularda bile bazen komik, bazen çok doğru tespitler yapıyorlar. Hem stüdyodaki seyirciler hem de her programda konuk olan ünlü bir yetişkin, çocuklara bazı ikilemlerini ve sorunlarını danışıyorlar. Çocuklar da dürüst ve samimi tavsiyelerde bulunuyorlar. (Netflix)

Emily’nin Muhteşem Laboratuvarı / Emily’s Wonder Lab, 5+

Çocukları bilim konularına merak etmeye yönelten neşeli bir eğitim programı. Çocuklar için bilim programları tasarlayan yapımcı Emily Calandrelli her bölümde beş çocukla birlikte kimya ağırlıklı deneyler yapıyor. Fosforla ultraviyole ışık yaratmayı, yumurtaları kırmadan üzerinde yürümenin fiziksel kurallarını, Newton yasasını, hortum gibi fırtınaların nasıl oluştuğunu, asit-baz tepkimelerini, güneş enerjili fırın icat etmeyi öğreniyorlar birlikte... (Netflix)

Julie’nin Yeşil Odası / Julie’s Green Room, 4+

Çocuklara sahne sanatları konusunda eşsiz bilgiler veren, eğlenceli ve harika bir çocuk programı. Farklı kişiliklerle tasarlanmış beş kukla çocuk, muhteşem Julie Andrews tarafından bir müzikal sahnelemek için eğitiliyorlar dizi boyunca. Andrews her bölümde sahne sanatlarının bir dalında çalışan ünlü ve yetenekli konuklar ağırlayarak birlikte çocuklara şarkı yazmak, dans eğitimi, oyunculuk, şarkı söylemek, senaryo yazmak, kostüm tasarlamak gibi temel bilgileri aktarıyor. (Netflix)

Emmy adayları dijital platformlardan

Pandeminin insanları evlere kapattığı dönemin televizyon alanındaki en önemli ödüllerinin adayları açıklandı. Adaylıkların hemen hemen tamamıyla dijital platformlar arasından çıkması özellikle de bu dönemde şaşırtıcı olmadı. Bu yıl 73. kez dağıtılacak olan Emmy’ler için HBO kanalı ve HBO Max platformunun 130, geçen yılın en çok adaylığı olan Netflix’in 129, Disney +’ın da henüz ikinci yılında olmasına karşılık 71 dalda adaylığı var.   En çok adaylık alan diziler şöyle: Netflix dizisi The Crown ve Disney + dizisi The Mandalorian 24 dalda aday gösterildi. Disney + platformunun WandaVision dizisi ise 23 adaylıkla onları izliyor.