26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2022 10:11 | Son Güncelleme: 17.07.2022 10:18

Netflix ile Microsoft ortaklığı satın almanın habercisi mi?

Netflix'in reklamlı abonelik için Microsoft ile kurduğu ortaklığın perde arkasında satın alma planları olduğu konuşuluyor. İddiaların arkasında ise finansal analist Laura Martin var
Netflix ile Microsoft ortaklığı satın almanın habercisi mi?

Birkaç ay önce ilk kez abone sayısında düşüş gören ve diğer platformların da yarışa girmesiyle kızışan rekabet yüzünden daha çok kullanıcı çekmeye çalışan Netflix, daha ucuz abonelik planı için reklam teknolojisi ve satış ortağı olarak Microsoft'u seçtiğini duyurdu. Netflix COO’su Greg Peters ve Microsoft'un internet deneyimlerinden sorumlu yöneticisi Mikhail Parakhin ortaklık hakkında ipucu vermese de yeni proje heyecanlarını paylaştı. Ancak uzmanlar söz konusu imzaların buz dağının sadece görünün kısmı olduğunu söylüyor.

"Netflix bir çıkış arıyor olabilir"

Bu tezin güçlü savunucularından kıdemli finansal analist Laura Martin, Netflix'in uzun vadede Microsoft bünyesine girmeyi hedeflediği ihtimali üstünde durdu. Martin "Netflix bir çıkış arıyor olabilir. Bunun için Microsoft'a satılmak istiyor olabilir. 100 milyar dolarlık satın alım gerçekleştirebilecek başka şirket yoktu" dedi.

Microsoft, oyun şirketi Activision Blizzard'la ocakta 68,7 milyar dolarlık satış anlaşması yapmıştı

Martin, Netflix'in işbirliği için neden üçüncü parti reklam teknolojisindeki yeterli deneyimi olmayan Microsoft'u seçtiğini sorguladıktan sonra böyle bir tahmin yürüttüğünü söyledi.

Kaynaklar: Reddit, Independent, Yahoo