29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Netflix’te son saniyeye kadar gizem

Bu hafta Netflix’in en çok izlenenlerinden biri olan Behind Her Eyes, doğaüstü unsurlar taşıyan bir psikolojik gerilim. Ters köşe finali çok konuşulsa da akıcı olay örgüsü ve etkileyici oyunculukları da ses getirdi
Netflix’te son saniyeye kadar gizem
Elif Eren
Louise (Simona Brown) isimli bekar anne, tesadüfler sonucu yeni patronu olan psikiyatr David (Tom Bateman) ile bir ilişki yaşamaya başlar. Ama aynı anda David’in esrarengiz karısı Adele (Eve Hewson) ile gizli kapaklı bir arkadaşlık sürdürür. Uyaralım: Dizinin tüm gizemi bu aşk üçgeninde gizli sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Kimsenin göründüğü gibi olmadığı karanlık bir sırlar ağı sizi bekliyor. Netflix’in son dönemde en çok ses getiren yapımlarından biri oldu Behind Her Eyes, Türkçe ismiyle Gözlerinin Ardında. Dram, psikolojik gerilim ve gizem türlerinden izler taşıyan altı bölümlük İngiliz dizisi, Sarah Pinborough’nun aynı isimli romanından ekrana uyarlanıyor. Yapımcısı Hannibal ve The Punisher gibi yapımlarda da imzası olan Steve Lightfoot; yönetmeni ise Norveçli Erik Richter Strand.  Behind Her Eyes, tıpkı romanda olduğu gibi en çok şaşırtıcı sonu ile ses getirdi. Bu bilgiye eriştikten sonra dizinin altı bölümü boyunca hikayenin sonuna ilişkin tahminler yürütmeye çalışmamak mümkün değil. Şimdiki zamanda yaşananlara paralel olarak anlatılan Adele ve David’in çetrefil mazileri, Adele’in psikiyatri hastanesinde tanıştığı uyuşturucu bağımlısı Rob (Robert Aramayo) ile ilişkisi eklenince bu tahminleri geliştirmek iyice zorlaşıyor. Bir de dizinin ilk bir iki bölümünden sonra olay örgüsüne eklenerek senaryoya bolca gizem sosu katan ‘lucid dreaming’ (kontrollü rüya) ve astral seyahat teması var. Diziye dair bunların ötesinde ne söylense fazla olacak, her detay spoiler kategorisine girecek gibi…  Behind Her Eyes’ın ters köşe sonuna takılıp kalmadan akıcı olay örgüsünün, gerilim dozunu yükselten sinematografinin, çarpıcı oyunculukların ve yerli yerinde kullanılan müziklerin tadını çıkarmaya çalışmak en iyisi.

Psikolojik gerilime doyamayanlara

The Sinner Genç bir anne, nedensizce bir yabancıyı bıçaklar. Dedektif Ambrose, kadının kayıp anılarındaki gizemi çözerek olayı anlamaya çalışır. Suç dramasından hoşlananların listesinde olmalı. (Netflix) Mindhunter 1970’lerde acımasız suçluların psikolojilerini anlamak için seri katillerle görüşen iki FBI ajanı. Suç, gizem ve psikoloji severler kaçırmamıştır ama izleyemeyenler için hatırlatalım… (Netflix) Gone Girl David Fincher’ın yönettiği, Ben Affleck ve Rosamund Pike’nin başrolü paylaştığı 2014 yapımı film, evlilik yıldönümünde kaybolan kadının ve cinayetle suçlanan kocasının etrafında dönüyor. (Prime Video)